Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Παγκόσμια Πρεμιέρα - Κωνστάντια Γουρζή - ΥΔΡΑ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  • Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 21:39
  • 1'

Ο Δήμος Ύδρας, όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Ράππας που είχε την ιδέα, για να τιμήσει ιδιαίτερα όσους θυσιάστηκαν για μια Ελλάδα Ελεύθερη αλλά και γενικότερα όσους βοήθησαν ενεργά την Ελληνική υπόθεση, σε συνεργασία με την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ανέθεσε σε μια πολύ διακεκριμένη διεθνώς Ελληνίδα μαέστρο και συνθέτη, την Κωνστάντια Γουρζή, να συνθέσει ένα έργο βασισμένο στην ποίηση του μεγάλου Γερμανού Φιλέλληνα ποιητή Βίλχεμ Μύλλερ το οποίο και παρουσιάστηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου το βράδυ στο προαύλιο της Μητρόπολης σε Παγκόσμια Πρώτη στην Ύδρα, μαζί με έργα άλλων μεγάλων δημιουργών του κλασσικού ρεπερτορίου.

Γερμανοί και Έλληνες μουσικοί ταξίδεψαν στην Ύδρα ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Το έργο που ετοίμασε η Κωνστάντια Γουρζή, με τίτλο ΥΔΡΑ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, βασίστηκε σε τρία ποιήματα (Το Υδραιόπουλο, ο Γέρος της Ύδρας, Ύδρα) από τα πολλά που συνέθεσε ο Βίλχεμ Μύλλερ και αναφέρονται στην Ύδρα και τον ρόλο της στη μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ευχαρίστησε θερμά την κ. Γουρζή για την σύνθεση του έργου των τριών ποιημάτων και της επέδωσε το αναμνηστικό επετειακό μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Ομοίως επέδωσε το μετάλλιο στην εκπρόσωπο του Γερμανού Πρέσβη.

ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Τιμώμενη χώρα ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επιμέλεια συναυλίας: Κωνσταντία Γουρζή

Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου

Πιάνο: William Youn

Κουαρτέτο εγχόρδων: Aris Quartett

ΒΙΟΛΙ 1: Anna Katharina Wildermuth

ΒΙΟΛΙ 2: Noemi Zipperling

ΒΙΟΛΑ: Caspar Vinzens

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΛΟ: Lukas Sieber

Η ανάθεση του συνθετικού έργου της Κωνσταντίας Γουρζή, έγινε από το Δήμο Ύδρας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας

Πολυμέσα