Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΜΥ η ενημερωτική διάλεξη για τη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου

  • Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 16:59
  • 1'

Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου το βράδυ, η πρώτη από τις τέσσερις ενημερωτικές διαλέξεις της ειδικής Συμβούλου για θέματα δυσλεξίας και φαρμακοποιού Διώνης Σιγάλα με γενικότερο θέμα τη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Με τρόπο επιστημονικό και διαδραστικό, η κα Σιγάλα βοήθησε τους παρευρισκομένους να κατανοήσουν την κατανομή του ανθρωπινού εγκεφάλου και τις λειτουργίες του. Έκανε προβολή διαφανειών, με τις οποίες κατέδειξε τη φυσική απεικόνιση του φλοιού και των περιοχών του, εξειδικευμένων για διαφορετικές λειτουργίες, καθώς επίσης και τη δομή των νευρώνων, ενώ εξήγησε την κατανομή των εγκεφαλικών ημισφαιρίων και με κάθε λεπτομέρεια έλυσε απορίες σχετικές με το θέμα.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε αυτό που τόνισε η κα Σιγάλα σε κάποια αποστροφή του λόγου της, ότι ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας του εγκεφάλου, εννοώντας ότι η επιστήμη ανακαλύπτει και μελετά διαρκώς νέα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τον εγκέφαλο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το μυαλό είναι όντως ένα «πολυεργαλείο συνεχούς χρήσης».
Την κα Σιγάλα καλωσόρισε και παρουσίασε στο κοινό η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου, ενώ την ευχαρίστησε για τη διάθεσή της να διαφωτίσει το κοινό με τις γνώσεις της για ένα θέμα τόσο σημαντικό.
Η επόμενη, δεύτερη κατά σειρά, διάλεξη θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Ι.Α.Μ.Υ., με την πιστή πάντα τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ επισημαίνεται ότι η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη.