Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: 3 καλλιτέχνες αποτίουν φόρο τιμής στο έθνος

  • Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 16:19
  • 1'

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία με τον τραγουδιστή Πασχάλη.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών φιλοξενεί την περιοδική έκθεση με τίτλο "Σημείο Ελληνικό". Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι ένα αφιέρωμα στο ελληνικό έθνος, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της χώρας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Μαρτίου (11 π.μ. - 10 μ.μ.).

Τρεις σύγχρονοι καλλιτέχνες, ο Νίκος Κανόγλου, ο Παναγιώτης Μαστραντώνης και ο Κωνσταντίνος Παντελής, μελετούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το "σημαίνον" του έθνους και φιλοτεχνούν έργα που αποτυπώνουν τον πατριωτισμό και την κουλτούρα των Ελλήνων, μέσω των ιστορικών αγώνων τους.

Οι επιμελητές Μαργαρίτα Καταγά και Πολυζώης Κοτσανάδας ανέλαβαν να αποδώσουν την εννοιολογική συνάφεια που χαρακτηρίζει τον ελληνικό πολιτισμό: σημαία, θάλασσα, ουρανός, ήρωες της επανάστασης, ανδρεία, ναυτοσύνη.

Οι ερμηνείες αυτών των εννοιών ξεδιπλώνονται μέσω των έργων των τριών εικαστικών και επιχειρούν να επικοινωνήσουν διαδραστικά με τον θεατή.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διεξαχθεί παράλληλα συναυλία με τον τραγουδιστή Πασχάλη (09/03, 7 μ.μ.) στο αμφιθέατρο "Καποδίστριας".

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη του πυλώνα Παιδικού Καρκίνου των Lions Club International, μαζί με τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων στο Silent Auction (09/03, 5-7 μ.μ.).

Η έκθεση διοργανώνεται από τον χορηγικό πολιτιστικό οργανισμό Mezzanine Level Urban Project.

Info: Πολεμικό Μουσείο Αθηνών | 10/03 | Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. - 10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: athinorama.gr