Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Waterwheel World Water Day Symposium (17-23/3/14) από την Καίτη Χαλιορή

  • Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 12:08
  • 2'

Πρόκειται για έναν από τους 18 διεθνείς κόμβους του διαδικτυακού Συμποσίου, που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού και θα ολοκληρωθεί με τον εορτασμό, στις 22 Μαρτίου 2014. Ολόκληρο το συμπόσιο θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας του Waterwheel για το κοινό, κι έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα το δουν και θα αλληλεπιδράσουν μέσω των υπολογιστών τους όπου κι αν βρίσκονται, εντελώς δωρεάν!

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, από 5 ηπείρους, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις της δουλειάς τους σχετικά με το νερό, από 17 έως 23 Μαρτίου 2014. Επιστήμονες, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, ομιλητές από το TED, κοινότητες, νέοι και παιδιά, θα αλληλεπιδράσουν με το κοινό διαδικτυακά, από τους κόμβους της Αργεντινής, της Αυστραλίας, της Κολομβίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, του Μαρόκου, της Νέας Ζηλανδίας, της Πολωνίας, των ΗΠΑ, της Ταϊβάν και της Τυνησίας.

Το Waterwheel είναι μια παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα, η οποία μεγαλώνει ραγδαία κάθε χρόνο και το συμπόσιο είναι το μεγαλύτερο γεγονός το οποίο διοργανώνει. Δημιουργήθηκε πριν από δυόμιση χρόνια από μια ομάδα Αυστραλών, τον Inkahoots, τον Igneous και την Suzon Fuks. Στοχεύει να ανταποκριθεί στη παγκόσμια ανάγκη για τον διαμοιρασμό πόρων, την επίγνωση, την διαχείριση και τον εορτασμό του νερού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

Τρίτη 18 Μαρτίου
Ώρα 11.00-11.30 & 12.00-12.30, στο κέντρο του Πειραιά Σύνδεση στο http://bit.ly/5-session
Η εικαστικός Λία Πέτρου και οι μαθητές της 4ης τάξης του Διεθνούς Σχολείου του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν την δημόσια δράση "One Hundred Boats, One Hundred Waters"

Τετάρτη 19 Μαρτίου
Ώρα 15.00 στον χώρο του σχολείου στην Βάρκιζα Σύνδεση στο http://bit.ly/9session
Η δασκάλα Ελένη Αναστασίου και το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο θα πραγματοποιήσουν το δρώμενο "Υποσχέσεις προς τα παιδιά του Μέλλοντος".

Πέμπτη 20 Μαρτίου
Ώρα 12.00 - στην λίμνη Κάρλα στην Θεσσαλία Σύνδεση στο http://bit.ly/14-session
Ο εικαστικός Alexander Schellow, η ειδικός ερμηνείας περιβάλλοντος Βάλια Στεργιώτη, σε επιμέλεια της Yvonne Senouf (MELD), θα πραγματοποιήσουν το workshop "Message in a Bottle"

Ώρα 19.00 - στη γκαλερί Τεχνοχώρος Σύνδεση στο http://bit.ly/17-session
Η εικαστικός Καίτη Χαλιορή, θα παρουσιάσει τις δράσεις του "World Water Museum" installation

Παρασκευή 21 Μαρτίου
Ώρα 18.00 - στη γκαλερί Τεχνοχώρος Σύνδεση στο http://bit.ly/26-session
Η Καίτη Xαλιορή και ομάδα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας θα παρουσιάσουν το πρώτο μέρος του διεθνούς Workshop "Ask the flask".

Ώρα 19.00 - στη γκαλερί Τεχνοχώρος Σύνδεση στο http://bit.ly/27-session
Η σκηνοθέτης και καλλιτέχνης οπτικοακουστικών μέσων Δέσποινα Οικονομοπούλου και η εικαστικός Κατερίνα Φανουράκη, θα παρουσιάσουν το δεύτερο μέρος του διεθνούς Workshop "Ask the flask".

Ώρα 19.30 - στη γκαλερί Τεχνοχώρος Σύνδεση στο http://bit.ly/27-session
Η εικαστικός Μαρία Παπανικολάου θα παρουσιάσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό VITALSPACE.ORG και την αντίστοιχη διαδικτυακή πλατφόρμα του, που δραστηριοποιείται στην δημιουργία και παραγωγή εικαστικών τεχνών και ερευνητικών προγραμμάτων.

Ώρα 19.30 - στη γκαλερί Τεχνοχώρος Σύνδεση στο http://bit.ly/27-session
Η αφηγήτρια παραμυθιών και ζωγράφος Ζωή Νικητάκη, θα παρουσιάσει την έρευνά της για το "Αρχαίο υδρομαντείο της Αμοργού". Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί σύνδεση με έναν από τους ελάχιστους κατοίκους του νησιού που είχαν άμεση εμπειρία από την λειτουργία του υδρομαντείου στην σύγχρονη εποχή.

 

Οργανώθηκε από την Καίτη Χαλιορή και το "World Water Museum" installation
Με την υποστήριξη της αίθουσας τέχνης ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΒΟ
Καίτη Χαλιορή: Keti.haliori@yahoo.com τηλ. 6948102254

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
http://blog.water-wheel.net/2014/02/3wds14-voice-of-future-greece.html