Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Η Ντίνα Αδαμοπούλου στην εκδήλωση «Ξεριζωμός… ένας αιώνας μετά, Σμύρνη - Σαλαμίνα»

  • Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 09:33
  • 1'
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου στη Σαλαμίνα, η εκδήλωση «Ξεριζωμός… ένας αιώνας μετά, Σμύρνη – Σαλαμίνα» που διοργάνωσε ο οικείος Δήμος στο Συνοικισμό Σαλαμίνας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που γίνονται με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την Μικρασιατική Καταστροφή με την εγκατάσταση προσφύγων και στην Σαλαμίνα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε προσκεκλημένη από το Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Θ. Παναγόπουλο, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας και Αναπλ. Προϊσταμένη των ΓΑΚ/Αρχείων Αργοσαρωνικού Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο του Τοπικού Αρχείου της Σαλαμίνας και στη σημασία της επετείου της Εκατονταετηρίδας από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Στην ίδια εκδήλωση ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του Αρχειοφυλακείου Σαλαμίνας Τάσος Σαλματάνης ανέπτυξε το θέμα «Το Δημοτικό Σχολείο του προσφυγικού συνοικισμού ως εφαλτήριο ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία της Σαλαμίνας, βασισμένη στην έρευνα της Ιστορικού – Αρχαιολόγου κας Μαρίας Παλέρμου».
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, επέδωσε στην κυρία Αδαμοπούλου συμβολικό δώρο και την ευχαρίστησε για τη συμβολή και το ρόλο της ως Προϊσταμένης του τοπικού Αρχείου. Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. προσέφερε στο Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο ως δώρο, αντίγραφο από τα εκθέματα του Μουσείου μας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή και το συντονισμό της Λαογραφικής Στέγης Σαλαμίνας και του Θεάτρου Σαλαμίνας.
Στη διάρκεια της παραμονής της στη Σαλαμίνα, η κ. Αδαμοπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρχειοφυλάκειο για συνεργασία με τον υπεύθυνο Τάσο Σαλματάνη, με τον οποίο έχει άριστη συνεργασία.