Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

O ταλαντούχος βιολιστής Τimothy Chooi στην 13η Φιλανθρωπική Συναυλία της Ύδρας

  • Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 14:00
  • 1'

Στις 17 Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, η 13η Φιλανθρωπική εκδήλωση κλασσικής μουσικής, τα έσοδα της οποίας κάθε χρόνο διατίθενται για τις ανάγκες του Κουλούρειου Νοσοκομείου. Η Φιλανθρωπική εκδήλωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Θεομητορικά 2022» του Ι. Καθεδρικού Ναού. Στηρίζεται από την Οικογένεια Σοφιανού (από την δικηγόρο Τζένη και τον γιο της Αλέξανδρο Σοφιανό).

Η συναυλία αυτή που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού, είναι ένας θεσμός που συνεχίζει αδιάλειπτα 13 χρόνια τώρα να προσφέρει -εκτός από σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων με διεθνές κύρος- μια διαρκή στήριξη στο Νοσοκομείο του νησιού μας που είναι το Α και το Ω στον τομέα της υγείας των συμπολιτών μας.

Στην φετινή μουσική εκδήλωση, προσκεκλημένος είναι ο ταλαντούχος Καναδο-Αμερικανός βιολιστής Timothy Chooi (1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Queen Elisabeth 2019, πρώτο Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Joseph Joachim του 2018, 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Βιολιού Schadt του 2018 στις Η.Π.Α. και πρόσφατα έλαβε το Βραβείο «Prix Peternot» στο διάσημο Φεστιβάλ Verbier της Ελβετίας), το οποίο τον αναγνωρίζει ως έναν καταξιωμένο διεθνή καλλιτέχνη.

Ο Timothi Chooi με συνοδεία ορχήστρας θα παίξει το Κονσέρτο για Βιολί in D Major Op 35  του Pyotr Ilyich Tshaikovsky.

Τις προσκλήσεις σας μπορείτε να τις προμηθευτείτε στην υποδοχή του Hotel Leto Hydra.