Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Με την παράσταση "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" άνοιξαν οι εκδηλώσεις των Θεομητορικών στην Ύδρα

  • Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 23:47
  • 1'

Ο θεσμός των "Θεομητορικών" εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αδιαλείπτως από το 2001 στην Ύδρα με επίκεντρο την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, άνοιξαν διαφορετικά φέτος με την παράσταση "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" με την κ. Χριστίνα Αλεξανιάν να συγκλονίζει στο θεατρικό μονόλογο που ερμηνεύει από το 2017 και έχει παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού.

Η παράσταση του έργου που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα τα οποία κατέγραψε η Ανζέλ Κουρτιάν αφορούν το δράμα και τον ξεριζωμό των Αρμενίων και τη διαδρομή ως τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη, την Κρήτη, την Κοκκινιά. Μια παράσταση με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που εξιστορεί το δράμα του Ελληνισμού και τον αγώνα για την επιβίωση του.

Η κ. Χριστίνα Αλεξανιάν καθήλωσε το κοινό και σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως αφηγούμενη μοναδικά την πορεία της οικογένειας Κουρτιάν.

Η παράσταση δόθηκε στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 21.00 το βράδυ. Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Αναστόπουλος, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου. Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός.

Την παράσταση προλόγισαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμό των Θεομητορικών και ο Θεολόγος κ. Γ. Μπήτρος ο οποίος μίλησε για το έργο και τα ιστορικά του στοιχεία.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε δεξίωση στο προαύλειο του Μητροπολιτικού Ναού.

Πηγή: Saronic Magazine