Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Το νέο βιβλίο της Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας

  • Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 19:42
  • 1'

Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ στη Θάλασσα, εκδ. ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. Αθήνα, 2022

vivlio20922Δεν σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα η αγαπημένη μας συγγραφεύς και ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου.

Για μία ακόμη φορά καταπιάστηκε με ένα θέμα άγνωστο εν πολλοίς. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε, σε γενικές γραμμές, τις δράσεις του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, τους καλούμενους Ιωαννίτες Ιππότες (Ιππότες της Ρόδου, Ιππότες της Μάλτας, Οσπιτάλιοι κλπ.).

Η Κρίστυ δεν φέρνει στο φως την ιστορία τους αλλά μια αθέατη πλευρά τους. Εκείνη που αφορά στις δράσεις τους στη θάλασσα και το ναυτικό τους. Σε μεταφέρει στα πλοία τους, στην καθημερινότητά τους εν πλω, στους αγώνες και τις ανησυχίες τους.

Αποτελεί πραγματικά έκπληξη το γιατί ασχολήθηκε με αυτό το θέμα μιας που μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια σε ναυτικές μελέτες γύρω από την αρχαιότητα και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απάντηση θα την δώσει εν καιρώ στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.

vivlio3ioannidoy0922Ο αναγνώστης θα βρει στις σελίδες του βιβλίου "Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ στη Θάλασσα", εκδ. ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. Αθήνα, 2022, αρχιγράμματα όπως στα παλαιά βιβλία, εικόνες, πλούσιες παραπομπές σε πηγές και βιβλιογραφία.

Την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) και μπορείτε να το παραγγείλετε με ένα τηλεφώνημά σας στο 2118002111.

Καλοτάξιδο το νέο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο!