Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

«Καλή Νίκη, μια αληθινή ιστορία» - Το καινούριο βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη!

  • Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 14:26
  • 1'

Ο καλός φίλος, αγαπημένος συγγραφέας και συμπολίτης μας, Χρήστος Δασκαλάκης επανέρχεται δημιουργικά με ένα ολοκαίνουριο βιβλίο που τιτλοφορείται «Καλή Νίκη, μια αληθινή ιστορία».

 Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα είναι αυτοβιογραφικό και αναφέρεται σε μια αληθινή ιστορία ανάμεσα σε μια μοναχή και σ' ένα αγόρι, ανάμεσα στο ακατόρθωτο και στο πιθανό, ανάμεσα στα «όχι» των άλλων και στα «ναι» της καρδιάς μας.

Ας προσεγγίσουμε το βιβλίο: Ένα κοινωνικά απομονωμένο παιδί βρίσκει στήριγμα στον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την ύπαρξη και τις ανάγκες του. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Καλλινίκη, μια μοναχή που ζει σε ένα απομονωμένο μοναστήρι, πάνω στην κορυφή του λόφου, μακριά από τον πολιτισμό, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο ή τρεχούμενο νερό.

Ο ήρωας, μέσα από την παραμονή του εκεί και την καθημερινή  επικοινωνία μαζί της, αρχίζει να θέτει τα θεμέλια μιας ζωής που χρόνια μετά θα τον οδηγήσουν στο πιο όμορφο, ελπιδοφόρο και φωτεινό «ταξίδι» της ζωής του.

Μια αληθινή ιστορία γεμάτη από τις μυστικές συμβουλές των μοναχών που περνούν τη ζωή τους με λίγα μα έχουν τη δύναμη να προσφέρουν πολλά.

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που, πέρα από το λογοτεχνικό του ύφος και τις απτές εικόνες που δημιουργεί στον αναγνώστη, αγγίζει με τρυφερότητα θέματα όπως: ο κοινωνικός αποκλεισμός, η διαφορετικότητα, η έμφυλη βία, η ανισότητα, η ανασφάλεια και η μοναξιά. Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το νιώθεις έτοιμος να σταθείς στα ποδιά σου, να μαζέψεις τις δυνάμεις σου, να δώσεις τη μάχη σου και να οδηγηθείς στο καλό, στην  ευτυχία και στη νίκη. 

Μια αληθινή ιστορία ανάμεσα σε μια μοναχή και σ' ένα αγόρι, ανάμεσα στο ακατόρθωτο και στο πιθανό, ανάμεσα στα «όχι» των άλλων και στα «ναι» της καρδιάς μας. Ο συγγραφέας, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία που άλλαξε τη ζωή του, μοιράζεται μαζί μας τη σπουδαιότητα της υπομονής, τη δύναμη της πίστης στον εαυτό μας, τη σημασία της υπέρβασης κάθε δυσκολίας και αντιξοότητας στην καθημερινότητά μας. Ένα βιβλίο για την ευτυχία και την απώλεια, τα όνειρα και την αγάπη, τους φόβους και την τόλμη, την προσπάθεια και τη νίκη. Μια ιστορία για την ολιγαρκή επάρκεια σ' έναν κόσμο που τρέχει ζητώντας πάντα περισσότερα...

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα

Ηλικίες 11+

Πληροφορίες για τον συγγραφέα και το έργο του εδώ: https://www.christosdaskalakis.com/