Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Συγγραφείς από όλο τον κόσμο στο ΙΑΜΥ για ένα εβδομαδιαίο retreat δημιουργικής γραφής

  • Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 16:17
  • 1'
Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας πρωτοπορεί στην διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων, καθώς εδώ και 27 συναπτά χρόνια έχει επιτυχώς διοργανώσει, στους ειδικά διαμορφωμένους για την περίσταση χώρους του, περισσότερα από 60 συνέδρια, ημερίδες, ομιλίες κτλ.
Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενεί κάθε χρόνο μία διεθνή συνάντηση σημαντικών συγγραφέων από όλο τον κόσμο
Το Write Away Europe (WriteAwayEurope.com) είναι ένας συγγραφικός όμιλος που συγκεντρώνει συγγραφείς από όλο τον κόσμο για ένα εβδομαδιαίο Retreat Δημιουργικής Γραφής. Φέτος επιλέχθηκε το νησί της Ύδρας για να εμπνευστούν οι άνθρωποι της συγγραφής από την ομορφιά, την ιστορία και την πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά της.
Ο βραβευμένος με το βραβείο PEN America International Hemingway Writing Award συγγραφέας και διοργανωτής του συνεδρίου Scott Stavrou επέλεξε το Μουσείο και ειδικότερα τον χώρο της Βιβλιοθήκης για το Συνέδριο αυτό.
Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, οι σύνεδροι εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τη φετινή αυτή συνεργασία και απόλαυσαν μία ξενάγηση στην ιστορία της Ύδρας μέσα από τα πλούσια εκθέματα του Μουσείου.