Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό του ΙΑΜΥ, ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός

  • Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 11:31
  • 1'
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πάντα φιλόξενη ταράτσα του ΙΑΜΥ, το βράδυ της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2023, στις 9 μμ, για να απολαύσει, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, τη συναυλία με τον τίτλο «Σχέδια για ένα Καλοκαίρι» με τον διεθνούς φήμης Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό στη φωνή και τον εξαιρετικό Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο.
Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, κ. Ντίνα Αδαμοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο έργο των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών ξεχωριστά: στον γνωστό βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό, μία από τις συναρπαστικότερες φωνές της γενιάς του σε ένα αληθινό ρεσιτάλ ερμηνείας και στον σπουδαίο πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.
Οι δύο καλλιτέχνες επί σκηνής, μάγεψαν το μουσικόφιλο κοινό με τις μελωδίες του πιάνου και με την εξαιρετική φωνή του Δ. Τηλιακού σε μουσικές νότες των Αργύρη Κουνάδη, Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Ενδιάμεσα ο Δ. Τηλιακός απάγγειλε με περισσή μαεστρία στίχους από την ποίηση των Γ. Σεφέρη, Μ. Σαχτούρη, Ο. Ελύτη κ.α. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, ήταν η κόρη του Δημήτρη Τηλιακού, Λήδα, η οποία ανέβηκε στη σκηνή τραγουδώντας σε απόλυτη αρμονία με τον διάσημο πατέρα τα Λιανοτράγουδα και ενθουσιάζοντας το κοινό που την καταχειροκρότησε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο π. Υπουργός και π. ΑΓΕΕΘΑ, βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης, ο γνωστός συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Δημ. Σύμβουλος Μανώλης Καραμήτσος, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, Πλοίαρχος ΛΣ Ευάγγελος Δανόπουλος η Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ Μαρία Σπηλιοπούλου, η πρόεδρος των ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη με τον σύζυγό της Πέτρο, ο ξενοδόχος Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, η ξενοδόχος Τζένη Σοφιανού, η ξενοδόχος Αγγελική Αεράκη, o Λυκειάρχης Ύδρας Δημήτρης Σαράντης, ο Γυμνασιάρχης Ύδρας Βαγγέλης Παντελής, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος με τη σύζυγο του, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πρόοδος στην Πράξη» Παναγής Καλαντζής, η δημοσιογράφος Τζίνα Σπάρτακου, η συμβολαιογράφος Ύδρας Δέσποινα Τσερκέζη, η κ. Νεκταρία Ράππα, ο φαρμακοποιός Παναγιώτης Γαβαλιάς, ο κ. Γιώργος Βλαχοδημήτρης με τη σύζυγό του Γιόλα, ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης με τη σύζυγο του Τέρψη, η καθηγήτρια κ. Ναταλία Πούλου με το σύζυγο της, ο επιχειρηματίας κ. Αλέξης Μελίτας και πολλοί Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας, Έλληνες και ξένοι.