Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Κουντουριώτεια

  • Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 12:23
  • 1'

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των εκδηλώσεων του Δήμου Ύδρας "Κουντουριώτεια 2014". Και φέτος πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις  με κάθε επισημότητα από τις 14 μέχρι τις 25 Αυγούστου, τιμώντας την 79η επέτειο από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
Ποικίλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, με κορύφωση του εορτασμού το Σαββατοκύριακο της 23ης και 24ης Αυγούστου, όπου έγινε υποδοχή του κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΗΤΤΗΤΟΣ, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο καθώς και τον τάφο του Παύλου Κουντουριώτη.
Την Κυριακή 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό της Μητρόπολης, ομιλία του Δρ. Αριστείδη Διαμαντή, Πλοιάρχου Π.Ν., Κυτταρολόγου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών, με θέμα: Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης (1855-1935) «Μια ψυχογραφική προσέγγιση».
Από μουσικής πλευράς εξαιρετική ήταν η συναυλία με τον Χρήστο Νικολόπουλο στο λιμάνι του νησιού μας, που διέθεσε ως χορηγία η Αντιπεριφέρεια Νήσων. Επίσης η καθιερωμένη φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Καθεδρικού, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για το Κουλούρειο Νοσοκομείο. Αλλά και η συναυλία των Υδραίων μουσικών, Λευτέρη Γκιώνη, Βασιλικής Γκιώνη, Μιχάλη Ιατρίδη και Χρύσας Σκάγκου.