Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση του Δήμου Ύδρας για τα γεγονότα της 17ης Αυγούστου

  • Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 23:04
  • 1'

                     

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

  

 

Ύδρα, 21 Αυγούστου 2012

 

                      

                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών τα οποία και «συγκλόνισαν την υφήλιο» και κατέστησαν την Ύδρα «άντρο φοροφυγάδων και ανομίας», θέλουμε να θέσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια η οποία διαστρεβλώθηκε από ένα μεγάλο μέρος των Μ.Μ.Ε και από όσους θέλησαν για τον όποιο προσωπικό τους λόγο να προβάλουν τα πράγματα με μια άλλη διάσταση.

Η αναμφισβήτητη θέση των Υδραίων πολιτών ήταν, είναι και θα είναι η τήρηση των νόμων και των κανόνων και όχι η κατάλυση του κράτους όπως αφέθηκε να εννοηθεί από ορισμένους. Ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε κανέναν έλεγχο από κανένα αρμόδιο όργανο, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί έστω και στο ελάχιστο, γεγονός αντίδρασης απέναντι σε σύννομες και θεμιτές διαδικασίες.
Ο Δήμος Ύδρας καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα βίας, απ' όπου και αν προέρχονται αυτά και κανείς δεν συμφωνεί με την μη τήρηση των νόμων και των κανόνων από κανέναν, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται αυτός. Πρέπει όμως όλοι μας να είμαστε ίσοι όχι μόνο απέναντι στον νόμο και τις επιταγές του αλλά και στην μεταχείριση από τα όργανα που έχουν ταχθεί να τον υπηρετούν.
Επίσης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα της τόσο πολυδάπανης διπλής επιχείρησης των Μ.Α.Τ η οποία και κατέδειξε μια εικόνα ενός νησιού σε κατάσταση πολέμου.
Καταδικάζουμε τέλος την κατάφορα άδικη και χωρίς νόημα επίθεση και προσπάθεια δυσφήμησης που υφιστάμεθα, από το σύνολο σχεδόν των Μ.Μ.Ε, και που κανείς δεν γνωρίζει για ποιον λόγο επιμένουν να παρουσιάζουν το γεγονός με εντελώς λανθασμένο τρόπο, παρ' όλες τις προσπάθειες του Δημάρχου και των κατοίκων του νησιού να τους γνωστοποιήσουν την πραγματική αλήθεια.

 

Από το Δήμο Ύδρας