Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Ιωάννη Κόκκου

  • Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 16:34
  • 2'

Σε διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Ιωάννη Κόκκου, προέβη σήμερα  ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, όταν μετά από κλήση του πρώτου σε απολογία στο Δημαρχείο, ο κ. Κόκκος αρνήθηκε να ανασκευάσει θέσεις και δηλώσεις που έκανε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της απευθείας παραχώρησης της παραλίας πλησίον του Δημοτικού Ακινήτου στο Μανδράκι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδυασμού Για την Ύδρα, καθώς και η δήλωση που έκανε στη "Φωνή της Ύδρας" για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, ο Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος, Ιωάννης Κόκκος.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑgiatinydra logo

Κατά την σημερινή (03/03/2018) συνεδρίαση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Για την Ύδρα» συζητήθηκε το θέμα της διαγραφής από την παράταξή μας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Κόκκου για ανάρμοστη συμπεριφορά και ενέργειες σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή του κ. Κόκκου.

Η διαδικασία διεξήχθη σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 5 του ν. 3852/2010.


Δ Η Λ Ω Σ Η
ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡ. ΚΟΚΚΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα, 3 Μαρτίου 2018

Προς
την κυρία Ελένη Χρ. Χριστοδούλου
Εκδότρια-Διευθύντρια της Εφημερίδος
«Η Φωνή της Ύδρας»

Αγαπητή κυρία Χριστοδούλου,

Με την παρούσα μου, επιθυμώ να ενημερώσω εσάς και την Εφημερίδα σας, και με αυτόν τον τρόπο τους συνδημότες μας, για τα εξής:
Σήμερα, Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, κλήθηκα σε απολογία από το Δήμαρχο στο Δημαρχείο Ύδρας, παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας, προκειμένου να ανασκευάσω την τοποθέτησή που έκανα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 27ης Φεβρουαρίου 2018, στο θέμα της απευθείας παραχώρησης της παραλίας πλησίον του Δημοτικού Ακινήτου στο Μανδράκι.
Σας υπενθυμίζω ότι υπήρχε προηγούμενη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αυγούστου 2017, ώστε η παραλία αυτή να παραμείνει με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.
Στη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2018 αντιστάθηκα με σθένος και τόλμη, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του απλού Υδραίου πολίτη και κάθε επισκέπτη του Νησιού μας να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, γι’ αυτό και διαφώνησα με την τοποθέτηση και χρήση ομπρελών και ξαπλωστρών επί πληρωμή και κυρίως διαφώνησα με την εκμετάλλευση του χώρου από τους σημερινούς ενοικιαστές του ακινήτου.
Δυστυχώς ακολουθήθηκε η απευθείας παραχώρηση του χώρου της παραλίας, κατά πλειοψηφίαν.

Κυρία Χριστοδούλου,

Στη ζωή μου και στην πορεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών, υπερασπίστηκα πάντα τα συμφέροντα του Δήμου μας και προασπίστηκα τα δικαιώματα των Δημοτών.

Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσω τη θητεία μου και ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, τηρώντας πιστά τον όρκο που έδωσα κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Με τιμή,

Ιωάννης Χρ. Κόκκος
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Ύδρας