Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Αίσιο τέλος στην επικοινωνία Ύδρα - Μετόχι

  • Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 22:22
  • 2'

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ

Με την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Δήμαρχου Ύδρας κ. Άγγελου Λ. Κοτρώνη, με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.κ. Αθανάσιο Μπούσιο και Κωνσταντίνο Μουντζούρη, αποκαταστάθηκε πλήρως το σοβαρό θέμα που είχε προκύψει με την επικοινωνία του νησιού μας με το Μετόχι.
Οι Γενικοί Γραμματείς επιβεβαίωσαν στον Δήμαρχο την απρόσκοπτη συνέχιση των δρομολογίων.
Η καίρια δίωρη συνάντηση του Δημάρχου, του εκπροσώπου του Μητροπολίτη, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό σε Εκκλησιαστική αποστολή, π. Ακινδύνου Δαρδανού, του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Υ. κ. Αθανασίου Μερτζάνη και του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Παστού, το πρωί της 25ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας, έφερε τα θετικά για το νησί μας αποτελέσματα.
Στην σύσκεψη ο Δήμαρχος και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, ανέφεραν στους Γενικούς Γραμματείς με επιχειρήματα, την ζωτική αναγκαιότητα για την Ύδρα ύπαρξης αυτής της θαλάσσιας επικοινωνίας Ύδρας-Μετόχι, η οποία έγινε απολύτως κατανοητή. "Ούτε ένα λεπτό δεν μπορεί να μείνει η Ύδρα χωρίς αυτή την επικοινωνία ", τόνισε ό Δήμαρχος.
Στην σύσκεψη και μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Μουντζούρη, αποφασίστηκε η διενέργεια αυτοψίας από ειδικούς λιμενολόγους στον προβλήτα του Μετοχιού.
Την 26η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η αυτοψία και οι ειδικοί έκριναν ότι ο προβλήτας είναι απολύτως ασφαλής και καθόλου επικίνδυνος, για την προσέγγιση των πλεούμενων που εξυπηρετούν την θαλάσσια επικοινωνία της Ύδρας με την Πελοπόννησο.

Ύστερα από την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Επιθυμώ να ευχαριστήσω και εκ μέρους ολόκληρου του Υδραϊκού Λαού, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, τον Υπουργό Παιδείας και Βουλευτή της Περιφέρειάς μας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Αθανάσιο Μπούσιο και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Μουντζούρη, για την άμεση και καίρια βοήθειά τους, στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος που τόσο άδικα είχε προκύψει.
Κατανοώντας πλήρως το φλέγον για το νησί μας θέμα, έδωσαν την πρέπουσα λύση, με γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις. Έτσι το νησί μας δεν έμεινε χωρίς αυτή την ζωτική επικοινωνία ούτε ένα λεπτό.
Έκκληση και παράκληση απευθύνω στους αγαπητούς μου Συμπατριώτες. Ας σταματήσουν οι ανταγωνισμοί, οι έριδες και τα προσωπικά συμφέροντα. Ας σταματήσουν οι εκατέρωθεν καταγγελίες που μόνο το νησί μας βλάπτουν. Αυτές οι ξενόφερτες τακτικές των καταγγελιών, δεν συνάδουν με την αρχοντιά της ψυχής του υπερήφανου Υδραίου. Στις δύσκολες δυστυχώς εποχές για την χώρα μας, μόνο ενωμένοι και μονοιασμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Στην μνήμη των σπουδαίων Προγόνων μας, που έδωσαν την ζωή τους για την Λευτεριά της Πατρίδας, ας έχουμε μοναδικό και πρωταρχικό στόχο το καλό της Πατρίδας και μετά το δικό μας" .