Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Κεχαγιόγλου προτείνει την καθιέρωση εβδομάδας εθελοντισμού στην Ύδρα

  • Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 14:23
  • 1'
Πρόταση καθιέρωσης εβδομάδας εθελοντισμού στην Ύδρα έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Λευτέρης Κεχαγιόγλου.
Μέρος της εισήγησης του στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου 2021 αναφέρει:
"Σχετικά με την πυρκαγιά στο νησί μας και την προσφορά στην κατάσβεση της από το εθελοντικό κλιμάκιο αλλά και από πολίτες που έτρεξαν να συνδράμουν.
Παρακαλώ να μεταφέρετε στο σύνολο των εθελοντών μας τις ευχαριστίες μας. Ξέρετε ο εθελοντισμός είναι παράγοντας σύσφιξης των σχέσεων μια κοινωνίας.
Θα αναφερθώ σε δυο εθελοντικές ομάδες του νησιού μας. Στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο και στον Μουσικό Σύλλογο Ύδρας, με σημαντικό και διαχρονικό πλέον έργο. Λειτούργημα και οι δυο.
Θέλουμε να στηρίξουμε τον εθελοντισμό στο νησί μας. Θέλουμε ο δήμος μας να είναι ανοικτός και με το παραπάνω σε τέτοιες πρωτοβουλίες των δημοτών και γιατί όχι να καθιερώσουμε και εβδομάδα εθελοντισμού στο νησί μας με εκθέσεις και δράσεις που θα παρουσιάζουν όλους τους εθελοντικούς φορείς και μεμονωμένους ιδιώτες στο νησί μας. Ίσως καλύτερη εποχή είναι ο Σεπτέμβριος. Εποχή που η Ύδρα έχει ακόμη κόσμο, θα γίνεται ώσμωση μεταξύ των εθελοντών και των επισκεπτών στο νησί μας, θα επιτρέπει τον σχεδιασμό κοινών δράσεων μεταξύ εθελοντικών ομάδων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο νησί μας και βέβαια θα δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες και έγκαιρα, ώστε ο δήμος μας να ενισχύει αυτές τις πρωτοβουλίες. Ξανά τους ευχαριστούμε όλους.
Σημείωση: Στο Νησί μας έχουμε αρκετούς φορείς και ιδιώτες που δίνουν μέρος του χρόνου τους σε εθελοντικές προσφορές. Το ίδιο ισχύει και για Σωματεία Υδραίων και Φιλυδραίων εκτός του νησιού μας. Ενδεικτικά αναφέρω τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, την Ένωση Αποφοίτων της Σχολής πλοιάρχων μας, την Αδελφότητα Υδραίων εν Αθήναις κλπ."