Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της ένστασης Κοτρώνη

  • Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 13:17
  • 2'

Εξετάστηκε χθες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά επί της οδού Γούναρη, η ένσταση που κατέθεσε η παράταξη του Άγγελου Κοτρώνη, «η Αλήθεια για την Ύδρα» κατά του εκλογικού αποτελέσματος που φέρει ως Δήμαρχο τον Γιώργο Κουκουδάκη, της παράταξης «Για την Ύδρα», με αιτιάσεις τους, την αλλοίωση της διαδικασίας σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα της Ύδρας.
Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκε η πλευρά της παράταξης Κοτρώνη κατά την οποία υποστηρίχτηκε από τους δυο συνηγόρους, ότι σε ένα εκλογικό τμήμα του νησιού παρατηρήθηκαν σκληρού πυρήνα παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.
Αναλυτικότερα υποστηρίχτηκε, ότι δεν κατατέθηκαν οι φάκελοι στον εκλογικό σάκο και ότι κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας οι ψηφοφόροι για τις δημοτικές εκλογές ψήφισαν, άλλοι με φάκελο λευκού χρώματος που προορίζεται από τη νομοθεσία, ενώ άλλοι με έναν φάκελο μπεζ χρώματος που προοριζόταν για τις ευρωεκλογές.

Υποστήριξαν επίσης ότι δεν έγινε καταγραφή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο με σημείωση κατά την παράδοση, που να αφορούσε στη γνωστοποίηση χρησιμοποίησης άλλου χρώματος φακέλων. Χαρακτηρίζοντας την Εκλογική Αναμέτρηση ως πλημμελή, μίλησαν για παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας, ζητώντας την επανάληψη των εκλογών στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο δικηγόρος της παράταξης του νέου Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη, κ. Πέτρος Μαχάς εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του, κρίνοντας ως αόριστο το ίδιο το δικόγραφο και το ίδιο το αίτημα και τόνισε πως δεν πρέπει να προχωρήσει καθόλου σε εκδίκαση ή απόφαση.
Επεσήμανε ότι το δικόγραφο της ένστασης έχει σωρεία αντιφατικών και αορίστων διατυπώσεων. Ενώ τόνισε, ότι έχει υπογραφεί το πρακτικό των εκλογών από τον ίδιο τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου, ο οποίος ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος και ο οποίος όπως φάνηκε, δεν εντόπισε κανένα απολύτως πρόβλημα στη διαδικασία.
Αναλύοντας επίσης τις θέσεις του ο κ. Μαχάς, επεσήμανε ότι η κάλπη ήταν διαφανής, οπότε κατά τις επισκέψεις όλων των εκπροσώπων των παρατάξεων, θα μπορούσαν εύκολα να δουν, αν υπήρχαν διαφορετικού χρώματος φάκελοι.
Υποστήριξε δε, ότι το πρακτικό έχει το κύρος του δημοσίου εγγράφου και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ότι δεν είναι έγκυρο. Σημείωσε επίσης ότι τα άκυρα ψηφοδέλτια είχαν όλα συνημμένα, ενιαίο χρώμα φακέλου, επομένως αυτό αποδεικνύει τη χρήση ενός και μόνο χρώματος, που εξ αρχής ήταν μπεζ. Ενώ παράλληλα πρόσθεσε, ότι σε περίπτωση επανάληψης των δημοτικών εκλογών θα πρέπει να επαναληφθούν και οι ευρωεκλογές.
Υποστήριξε έντονα μάλιστα ο κ. Μαχάς ότι γίνεται προσπάθεια των ενισταμένων να φαλκιδευτεί η ψήφος του Υδραϊκού λαού. Στη συνέχεια εξετάστηκαν μάρτυρες από την πλευρά Κοτρώνη και από την πλευρά Κουκουδάκη, που είχαν ψηφίσει στο εν λόγω εκλογικό τμήμα και αποτύπωσαν τις δικές τους θέσεις.
Στο φάκελο της υπόθεσης έχει κατατεθεί από την πλευρά του Νέου Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη, και έκθεση-γνωμοδότηση του Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Συνταγματολόγου, Προκόπη Παυλόπουλου.
Εντός είκοσι ημερών αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου και όλο αυτό το διάστημα όλοι μας, θα ευχόμαστε να πρυτανεύσει η δικαιοσύνη και πάνω απ' όλα το δικαίωμα στη δημοκρατία, που εκφράζεται απερίφραστα με τη λαϊκή βούληση.

 

Ακολουθεί στα download attachments το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη και της παράταξής του "Για την Ύδρα"