Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού "Για την Ύδρα"

  • Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 09:40
  • 2'

Λάβαμε από τον δημοτικό συνδυασμό "Για την Ύδρα" του Υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:"Άλλη μία καιροσκοπική ανακοίνωση του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας» σχετικά με την ποιότητα νερού στην περιοχή «Πουαγιά». 

Όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα. Το Νησί μας εξυπηρετείται από ένα κεντρικό δίκτυο ύδρευσης αμιάντου 60 και πλέον ετών, με αποτέλεσμα κατά διαστήματα, και κυρίως όταν υπάρχουν επισκευαστικές παρεμβάσεις, στο δίκτυο της περιοχής «Πουαγιά» να παρατηρείται στις βρύσες των καταναλωτών της περιοχής και αλλού σκουρόχρωμο νερό.

Είμαστε η μόνη δημοτική αρχή που ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα. Συγκεκριμένα η δημοτική μας αρχή έχει ολοκληρώσει έργα, προϋπολογισμού 69.650€, για την αντικατάσταση και υπογειοποίηση των σωληνώσεων από την αφαλάτωση μέχρι τον κάβο του Μιαούλη, και προϋπολογισμού 250.000€, για την επισκευή και την συντήρηση των δεξαμενών ύδατος του Δήμου μας. Πέραν αυτών, έχουμε προβεί επανειλημμένα σε καθαρισμό των δεξαμενών και αλλαγή των σωληνώσεων που τις συνδέουν με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης, χωρίς όμως να έχει επιλυθεί εντελώς το πρόβλημα.

Κατόπιν τούτου, εκπονήσαμε μελέτη για την αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου του δικτύου ύδρευσης, εξασφαλίσαμε όλες τις απαιτούμενες άδειες και τη χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκ. € και ξεκινήσαμε το έργο! 

Η εκτέλεση του έργου έχει διακοπεί, ύστερα από αίτημά μας, λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου και θα ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες του μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Αντικαθίσταται και ο αγωγός στη περιοχή της «Πουαγιάς», γεγονός που μέχρι το τέλος του φετινού Νοεμβρίου θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα! 

Έχουμε ζητήσει την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής και τους ευχαριστούμε για την υπομονή τους.

Όλα τα ανωτέρω, τα γνωρίζει και ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας». Ο Δήμαρχος Ύδρας έχει ενημερώσει αρκετές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα. Προφανώς, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ώστε να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις που στόχο έχουν τη δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων. 

Άλλωστε, οι εικόνες που αναρτήθηκαν στην σελίδα του συνδυασμού του στο facebook, αφορούν παλιότερες δημοσιεύσεις κατοίκων και όχι στιγμιότυπα από τη χθεσινή επίσκεψή τους στην περιοχή όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται...

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα στον «δημοσιογράφο» Ίωνα Κεχαγιόγλου θέτει την επίλυση του προβλήματος ως βασική του προτεραιότητα σε περίπτωση που εκλεγεί. Θέτει δηλαδή ως προτεραιότητα, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εξαγγελίες του μόλις τετρασέλιδου προγράμματος του Συνδυασμού του, έργα τα οποία η δημοτική μας αρχή είτε ήδη υλοποιεί, είτε τα έχει δημοπρατήσει.

Πέραν όμως των παραπλανητικών δηλώσεων και του ουσιαστικά ανύπαρκτου προγράμματος του συνδυασμού του, σοβαρό θέμα εγείρει ο ευκαιριακός και καιροσκοπικός τρόπος που ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας» κινείται πολιτικά…

 Ο Γιώργος Κουκουδάκης δεν θα έδινε ποτέ συνέντευξη σε «δημοσιογράφο» που, μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής στις 24/4/2020, είχε υποστηρίξει τον Δήμο Λαυρεωτικής έναντι του Δήμου μας, πανηγυρίζοντας επειδή δήθεν ο Δήμος Ύδρας και οι Υδραίοι έχασαν τα οικονομικά οφέλη από το Σαν Τζώρτζη. Σε «δημοσιογράφο» που είχε προσβάλει την Ύδρα, αποκαλώντας τους Υδραίους «χαζούληδες» και «εύκολους» και τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής «ιδιοκτήτη της Νησίδας Άγιος Γεώργιος»

(link εκπομπής:https://youtu.be/r4UsMv2tGro?si=1K2AR9dQXAi-X6pn)…

Δυστυχώς όμως, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας» το έπραξε!

Γιατί να εκπροσωπείς ή να διεκδικείς να εκπροσωπήσεις την Ύδρα και τους Υδραίους είναι μεγάλη ευθύνη!"