Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

H ιστορία μιας τσάντας... που είναι για καλό σκοπό!

  • Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 15:17
  • 1'

Πώς γίνεται να φτιάξει κανείς μια υπέροχη τσάντα από μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών και να βοηθήσει στην ανακύκλωση;
Και πώς να την πλέξει περίτεχνα με οικολογικό νήμα σε πολλά χρώματα και παράλληλα να προσφέρει εργασία σε φτωχούς ανθρώπους;
Αυτές και άλλες απορίες θα μας λυθούν αυτόματα. Βλέπεις λοιπόν μια τσάντα ελκυστική, σικάτη και την ταιριάζεις με τα ρούχα σου. Η μεγάλη ποικιλία σου δίνει την ευκολία της επιλογής. Την αγοράζεις αμέσως, γιατί τα χρήματά σου γνωρίζεις ότι θα πάνε για καλό σκοπό. Είναι η τσάντα που έχει φτιαχτεί από την Αγγελική Στρουμπούλη με μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών και οικολογικό νήμα.
Προωθείται από την Υδραγωγή, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, που χρόνια τώρα στηρίζει και συνεισφέρει στην παιδεία στο νησί μας. Τα έσοδα της κάθε τσάντας πηγαίνουν για τους σκοπούς της Υδραγωγής.
Αυτή η τσάντα όμως έχει μια ιστορία... Δεν είναι απλά μια τσάντα πλεγμένη στο χέρι, αλλά εκτός του ότι κάθε μια από αυτές αποτελεί μοναδική εικαστική δημιουργία, παρουσιάζει ακόμα το εξής ενδιαφέρον. Για να δημιουργηθεί χρειάστηκαν πολλά - πολλά καπάκια αναψυκτικών. Για να τα συγκεντρώσει η Αγγελική, έδωσε κίνητρο σε κάποιον φτωχό άνθρωπο να εργαστεί και να τα μαζέψει. Επίσης με το να έχει η τσάντα πάνω της αυτά τα μεταλλικά στοιχεία από τα καπάκια, αμέσως με την κίνηση αυτή βοηθάμε όλοι στην ανακύκλωση, αφού τα καπάκια χρησιμοποιήθηκαν και δεν πετάχτηκαν.
Χειροποίητη, οικολογική, φιλανθρωπική, μη κερδοσκοπική και όλα αυτά σε μια τσάντα!
Τις βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία στα εξής σημεία: Στο πωλητήριο του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, στο κατάστημα Speak Out της Χριστίνας Σταματάκου στην παραλία του νησιού μας και στο κατάστημα της Ρένας Ζαριώπη. Καλοφόρετες!