Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 21:50
  • 1'

 

Τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), επισκέφτηκαν σήμερα οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίο, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών συνοδευόμενοι από την Καθηγήτριά τους, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών Εγκληματολογίας κα Χριστίνα Ζαραφωνίτου.
Η ημερίδα επικεντρώθηκε στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το δε θέμα που ανατπτύχθηκε ήταν οι «Σύγχρονες Μορφές Εγκληματικότητας». DSC 7428n
Στην ημερίδα, την οποία παρακολουθήσαμε, συμμετείχε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο οποίος παρουσίασε την εξέλιξη της Διεύθυνσης Δίωξης, την αποστολή και τον στόχο της, ενώ παράλληλα εξειδικευμένοι αξιωματικοί  ενημέρωσαν τους φοιτητές, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν: Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων, η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο, τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης. Επίσης, τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα έγιναν γνωστά στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.