Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Gaultier και Αλιάγας αποθεώνουν την Μελίνα

  • Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 16:02
  • 1'

 Στην Ύδρα συναντήθηκαν ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής μόδας Jean Paul Gaultier και ο φημισμένος Δημοσιογράφος και Παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας. Αφού περπάτησαν στα καλντερίμια, γεύτηκαν νοστιμιές σε παραλίες του νησιού και χάρηκαν τη θάλασσα, επισκέφτηκαν την έκθεση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη και γίνεται στο πλαίσιο των Μιαουλείων 2015. 

Οι δυο άντρες, τους οποίους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών, Γιάννης Σαχίνης, συνομίλησαν αρκετά, παρατηρώντας και σχολιάζοντας τις φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας που προέρχονται από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη. Oι οποίες μάλιστα έχουν τοποθετηθεί στην ομώνυμη δημοτική αίθουσα του Δήμου στην παραλία με πρωτοβουλία της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών και χορηγία του Δήμου Ύδρας και φορέων του νησιού.

Ο Νίκος Αλιάγας είχε μαζί του και το τηλεοπτικό συνεργείο καθώς πραγματοποιούσε γυρίσματα αφιερωμένα στην Ύδρα, και η έκθεση που επισκέφτηκαν μαζί με τον Gaultier ήταν ευκαιρία για να μιλήσουν για το έργο και τη ζωή της Μελίνας, καθώς και την αξεπέραστη προσωπικότητά της. Σχεδιαστής και Δημοσιογράφος φορούσαν και οι δυο τη μαρινιέρα που σχεδίασε ο Jean Paul Gaultier ειδικά για το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Λίγο πριν την επίσκεψή τους είχαν κάνει στάση στο ταυ του νησιού μας όπου ο Νίκος Αλιάγας τράβηξε πλάνα μαζί με τον Gaultier για την εκπομπή του πρώτου στη γαλλική τηλεόραση "50 minutes inside", όπου στο σημείο εκείνο στην είσοδο του λιμανιού, σκάφη και ταχύπλοα έμπαιναν στο λιμάνι την ώρα που ο ήλιος έδυε μοναδικά και χάριζε υπέροχες εικόνες της Ύδρας.

 

© fonitisydras