Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Σεμινάριο Ανατολίτικου Χορού και Εναρμόνισης Θηλυκότητας από την Μαριάμ Πρόκου

  • Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 17:48
  • 2'

Σεμινάριο Ανατολίτικου χορού και Εναρμόνισης θηλυκότητας θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Τα μαθήματα θα διδάξει η Μαριάμ Πρόκου, Χορογράφος και Χοροθεραπεύτρια σε συνεργασία με την Υδραία Χορογράφο και Εκπαιδεύτρια, Χριστίνα Μπέσκου, σε έναν εξαιρετικό χώρο.
Το Σεμινάριο θα διαρκέσει συνολικά 5 ώρες. Θα γίνει για δυόμισι ώρες το Σάββατο και δυόμισι ώρες αντίστοιχα την Κυριακή.


Η ΜΑΡΙΑΜ ΠΡΟΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ - ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑΣ 

Ο Ανατολίτικος χορός λειτουργεί σαν μέσο έκφρασης, εκτόνωσης και συναισθηματικής ανάπτυξης μέσα από συμβολικές κινήσεις. Οι κινήσεις του ανατολίτικου χορού βοηθούν το γυναικείο σώμα να αναπτύξει τη νοημοσύνη και την ικανότητά του. Σημαντικά εργαλεία που δομούν τον ανατολίτικο χορό ως μέσο εναρμόνισης Θηλυκότητας αποτελούν το καθρέφτισμα, ο ρυθμός, ο συντονισμός - συγχρονισμός, η συμμετρία, η επαφή με το βλέμμα και η δημιουργία μιας κοινής κινησιολογικής γλώσσας. prokou2Η ανάγκη της γυναίκας να αισθανθεί και να συνδεθεί στην καθημερινότητα με την Αρχέγονη Θηλυκότητα είναι ουσιαστική, διότι έτσι βιώνει με χαρά την ομορφιά της θηλυκότητας ως πηγή ζωτικής ενέργειας και μεταμόρφωσης των εμπειριών της. Ο Ανατολίτικος χορός είναι άνοιγμα αγάπης, ευαισθησίας και προσφοράς από τη λεπτή φύση της γυναίκας προς τη ζωή. Είναι χορός του αυθεντικού εαυτού στο εδώ και τώρα.

      Βιογραφικό της Μαριάμ Πρόκουprokou
Η Μαριάμ Πρόκου γεννήθηκε στην Αθηνά και μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια μεταφράζοντας τη μουσική σε κίνηση και χορό. Μέσα από διαδρομές σε διαφορά είδη κίνησης και χορού: κλασικό, τζαζ, barre a terre, ενόργανη, φλαμέγκο, λάτιν, τάνγκο, μοντέρνο κ.α. εκπαιδεύτηκε στον ανατολίτικο χορό από την Assia Guemra στο Παρίσι - Φιλοσοφία Ανατολίτικου χορού και Δερβίσικο χορό με την Sahrazante στην Κολωνία - Bollywood-oriental στο Λονδίνο - Ανατολίτικο Παραδοσιακό-Φολκλορικό χορό με Mahmoud Reda στην Αίγυπτο. Art Therapy Gestalt, Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης με τον Morgan Goodlander - Dance, Rhythm, Social link and Therapy Πρωτόγονη Έκφραση με την France Schott-Billman - Samanic Energy Medicine Q'ero Peru με την Jane Rigby.

Από το 1998 διατηρεί το δικό της στούντιο χορού La maison des Artistes. Το 2004 γράφει, χορογραφεί και δημιουργεί το Ανατολίτικο - Ινδικό Χοροθέατρο με το έργο «Αν τολμούσες...Ήλιε της ερήμου» το οποίο παρουσιάζεται μέχρι το 2010 σε Θεατρικές παραστάσεις με την χοροθεατρική της ομάδα Liaison. Το 2007 δημιουργεί το Πλαίσιο και θέμα, ένα βοήθημα για τα σώματα των χορευτών στον Ανατολίτικο χορό. Το 2012 βάζει σε εφαρμογή τη μέθοδο της Creation - Τα 4 Πρόσωπα της Γυναίκας μια μέθοδο Εναρμόνιση Θηλυκότητας μέσα από τον Ανατολίτικο χορό την αυθεντική κίνηση και την προσωπική ιστορία του χορευτικού σώματος. Το προσωπικό της στυλ στον ανατολίτικο χορό είναι επηρεασμένο από το πέρασμα της Αραβικής Κουλτούρας στην πόλη του Φωτός και από την Πνευματική - Εκστατική Μορφή του χορού στις Αραβικές χώρες .

Mariam Prokou Teacher-Dancer and Choreographer Membre du Conseil International de la Dance, UNESCO E-


Πληροφορίες: mail: mariamprokou@yahoo.com & 6937-206968

Πολυμέσα