Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Τιμητική βράβευση στη Χριστίνα Ζαραφωνίτου από τον Δήμο Αλίμου

  • Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:55
  • 1'

Με έναυσμα την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», ο Δήμος Αλίμου οργάνωσε την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου, τιμητική βραδιά, αφιερωμένη στις γυναίκες. Στην εκδήλωση αυτή, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τίμησε επτά διακεκριμένες και καταξιωμένες στον τομέα τους Ελληνίδες.

Η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της σχολής κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, ήταν ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για τις αξίες που πρεσβεύουν.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσουμε ορισμένες γυναίκες που είναι πρωτοπόρες, που ανοίξανε έναν δρόμο, γιατί αυτοί που είναι πρωτοπόροι ανοίγουν τον δρόμο και ακολουθούν οι υπόλοιποι. Οφείλουμε να τις τιμάμε και να τις έχουμε ως παράδειγμα για τις νεότερες γενιές."
Η αγαπητή Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Χριστίνα Ζαραφωνίτου είπε για τη βράβευσή της: «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη Δημοτική Αρχή Αλίμου για την τιμητική βράβευσή μου επ' ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας. Είναι διπλά τιμητικό λόγω της απουσίας οιασδήποτε σχέσης ή συνεργασίας μου με τον εν λόγω Δήμο διότι έτσι αποδεικνύεται ότι και αξιοκρατία υπάρχει και δικαιοσύνη (ενίοτε τουλάχιστον). Στο πρόσωπό μου βραβεύθηκε το όραμά μου και η αγάπη μου για την Εγκληματολογία και το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου (αγαπημένες φοιτήτριες και νέες επιστήμονες) που συμμετείχαν στη χαρά και τιμή μου."

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης οι:
Η συγγραφέας, Αλκυόνη Παπαδάκη, η πανελλαδικά Πρώτη γυναίκα Διοικητής της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου, Μαρία Κατσάρη, η πρώτη γυναίκα Διευθύντρια των Σπουδών Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου, Μαίρη Μάκκα, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ιατρικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου, του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών», Λένα Αντωνάκου και οι Αθλήτριες Ορειβασίας που κατέκτησαν την υψηλότερη κορυφή της Αλάσκας, Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, μέλη της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, οι Αντιδήμαρχοι Μαίρη Ανανιάδου, Δώρα Σύρμα και Στέφανος Διαμαντής κ.α.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον ερμηνευτή - δημιουργό Ηρακλή Κοντό και την Λαμπρινή Αννίση.

Στοιχεία-φωτογραφίες alimosonline.gr