Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Γευσιγνωσία κρασιών ήπιων πρακτικών στο νέο επισκέψιμο χώρο του κτήματος Μάτσα στην Αττική

  • Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 23:03
  • 1'

O οινολόγος της οινοποιίας Μπουτάρη, κ. Αλέξανδρος Τζαχρίστας παρουσιάζει 12 διαφορετικά κρασιά από τις Πειραματικές οινοποιήσεις Μπουτάρη!

Το μαγευτικό κτήμα  Μάτσα στην Αττική έχει πλέον ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό!

Στις 10 Ιουνίου, στις 6:30μμ το εγκαινιάζει και η οινοποιία Μπουτάρη οργανώνοντας την πρώτη γευστική δοκιμή με θέμα: «Κρασιά Ήπιων Πρακτικών»!

O οινολόγος της οινοποιίας Μπουτάρη, κ. Αλέξανδρος Τζαχρίστας παρουσιάζει 12 διαφορετικά κρασιά από τις Πειραματικές οινοποιήσεις Μπουτάρη!

Κόστος συμμετοχής: €25

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για κράτηση θέσης στείλτε email στο info@boutari.gr

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά περιλαμβάνει:

6:30 – 7:00μμ          Προσέλευση

7:00 – 7:30μμ          Ξενάγηση στο Κτήμα

7:30 – 9:30μμ          Γευστική Δοκιμή 12 κρασιών ήπιων πρακτικών Μπουτάρη

9:30μμ                      Συζήτηση και κλείσιμο βραδιάς, συνοδεία πλατό τυριών & αλλαντικών

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Μπουτάρη Οινοποιητική/ Σοφία Αποστολάκη, τηλ. 210 6605338, email: sophia.apostolaki@boutari.gr


Tο κτήμα Μάτσα βρίσκεται στην Κάντζα Αττικής, μία περιοχή γνωστή από πολύ παλιά για την καλλιέργεια και την παραγωγή ονομαστών κρασιών. Πρόκειται για έναν ιστορικό αμπελώνα, που καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.  

Με τη συνεργασία της εταιρείας Μπουτάρη, τη συνέχιση αυτής της παράδοσης έχει αναλάβει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 η Ρωξάνη Μάτσα, η οποία έχει ανακηρυχθεί από την Ένωση Ελλήνων Δημοσιογράφων οίνου ΕΛΔΟΙΝ, Οινική Προσωπικότητα για το 2001. 

Το κτήμα Μάτσα, συνολικής έκτασης 122 στρεμμάτων, καλλιεργείται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. Οι κύριες ποικιλίες του αμπελώνα είναι η μαλαγουζιά, το ασύρτικο, το σαββατιανό, ο ροδίτης, το σιρά (Syrah) και το σοβινιόν μπλαν (Sauvignon blanc). 

Τα κρασιά που παράγονται από το κτήμα Μάτσα είναι η Μαλαγουζιά Μάτσα και το Κτήμα Μάτσα.

DSC 1188