Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Η Σοφία Γαβαλιά και η σύγχρονη τέχνη μέσα από το εικαστικό κόσμημα

  • Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 18:58
  • 1'

Η Υδραία ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων συνδυάζει τα δώρα της φύσης με μέταλλα και πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους.

Με ευαισθησία και ταλέντο στο εικαστικό κόσμημα η Σοφία Γαβαλιά σχεδιάζει κοσμήματα που μοιάζουν με έργα σύγχρονης τέχνης. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ύδρα και ασχολείται ερασιτεχνικά με τα εικαστικά. Πηγή έμπνευσής της είναι τα αμέτρητα δώρα της φύσης συνδυασμένα με διάφορα μέταλλα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Κάθε κόσμημά της είναι μοναδικό, καθώς είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι και είναι αδύνατο να επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο.

Αφετηρία της ενασχόλησης της Σοφίας Γαβαλιά με τις τέχνες ήταν το τμήμα εικαστικού κοσμήματος και η παρακολούθηση του δημιουργικού τμήματος ζωγραφικής στο College of Fine Arts Ι. Βοργίας για δύο χρόνια. Ακολούθησαν πολλά σεμινάρια, πράγμα που συνεχίζει και θα συνεχίσει να κάνει, γιατί την ενθουσιάζει ο πειραματισμός με μεικτές τεχνικές.

Έχει λάβει μέρος σε τρεις ομαδικές εκθέσεις που διοργάνωσε το College of Fine Arts Ι. Βοργίας με εικαστικά κοσμήματα και πίνακες ζωγραφικής καθώς και την ομαδική έκθεση των Υδραίων καλλιτεχνών στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη το 2016. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της ήταν στην εικαστική έκθεση "Με το δικό μου τρόπο" στο θέατρο RADAR τον Μάιο του 2019 με την επιμέλεια της Ελένης Δασκαλάκη.