Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Ο Λευτέρης Κεχαγιόγλου στη συνάντηση των πρεσβευτών του κλίματος που θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες

  • Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 18:36
  • 1'

Συνάντηση έχουν σήμερα οι πρεσβευτές του κλίματος της Ευρώπης, σχετικά με την επίσκεψη τους την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. 

Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν από την κομισιόν τον τιμητικό τίτλο του πρέσβη του κλίματος, λόγω των δράσεων τους, είναι και ο Δημοτικός συμβουλος Ύδρας Λευτέρης Κεχαγιόγλου.
Ομάδα Ελλήνων και Βέλγων πρεσβευτών του κλίματος θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ώρα συνεδριάσεως του, θα συζητήσουν με στελέχη της κομισιόν της Γενικής διεύθυνσης κλίματος και παράλληλα θα επισκεφθούν την Κομισιόν για να παρακολουθήσουν συνεδρίαση της European Sustainable Energy Week. Ο Λευτέρης Κεχαγιόγλου, πρώτος Μικρονησιώτης πρέσβης του κλίματος θα συνομιλήσει και με τον Έλληνα Βουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, αρμόδιο ευρωβουλευτή θεμάτων περιβάλλοντος και καλεσμένος του.
Οι Έλληνες Πρεσβευτές θα έχουν στη συνέχεια συνάντηση γνωριμίας με Βέλγους συνάδελφούς τους, θα συζητήσουν επίσης με τον προϊστάμενο του τμήματος επικοινωνίας της Γενικής διεύθυνσης κλίματος σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας για την προώθηση πολιτικών φιλικών προς το κλίμα.
Παράλληλα στο περιθώριο των υποχρεώσεων του, θα έχει συνάντηση και με την Ελληνική Ομογένεια των Βρυξελλών.