Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Η προσφορά φαρμάκων του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 17:10
  • 1'

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το έργο του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η προσφορά φαρμάκων και ιατρικών υλικών γίνεται και στην Ύδρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου του νησιού μας.
Τα φάρμακα του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συγκεντρώνονται από κατοίκους που τα διαθέτουν δωρεάν και στη συνέχεια μοιράζονται σε όσες περιοχές έχουν ανάγκη ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη.
Η «Φωνή της Ύδρας» ερχόμενη σε επικοινωνία με το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Αθήνα, έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει δυνατότητα παροχής αναπηρικού αμαξιδίου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στο νησί μας. Και φυσικά η απάντηση ήταν θετική, καθώς πάντα έχουν διαθέσιμα στο ιατρείο ανάλογα αμαξίδια σε πολύ καλή κατάσταση, που θα μπορούσαν να καλύψουν ανάγκες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα από αυτά.
Παράλληλα σχετικά τώρα με το Κοινωνικό φαρμακείο της Ύδρας, μπορούν να προσφέρουν όσοι επιθυμούν, απευθείας τα φάρμακα που έχουν και δεν τα χρειάζονται. Και τα οποία φυσικά δεν έχουν ακόμα λήξει, προκειμένου να δοθούν σε συντοπίτες μας, που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, καθώς δεν έχουν ασφάλιση ή ακόμα και χρήματα για να τα προμηθευτούν.
Η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, η κοινωνική ευαισθησία και ο εθελοντισμός θα πρέπει να μας κρατούν όλους σε εγρήγορση, ώστε να προσφέρουμε αθόρυβα, και πάντα από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, βοήθεια και φροντίδα στον συνάνθρωπό μας.