Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Ύδρα τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Κωνσταντίνου

  • Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 18:01
  • 1'

 

Μια ηλιόλουστη μέρα καλωσόρισε σήμερα το πρωί τη γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ύδρα, όπου με ευλάβεια και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου μας Νεομάρτυρα. 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ μαζί με τον Ιερό κλήρο του νησιού μας και τους προσκεκλημένους επισκόπους, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. ΤΙΜΟΘΕΟ, τέλεσαν Όρθρο και πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια σχηματίστηκε κατανυκτική λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στον Ι. Καθεδρικό Ναό.

Οι αρχές και οι φορείς του τόπου, οι σπουδαστές της ΑΕΝ, οι μαθητές των σχολείων, ο Μουσικός Σύλλογος και πλήθος συμπατριωτών συμμετείχαν στον μεγάλο εορτασμό. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος της ΝΔ και Γεωργία Γεννιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο τ. Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλης Καλύβας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ, Μανώλης Καραμήτσος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Μαρκαντώνης, η τ. Αντιδήμαρχος και Δημ. Σύμβουλος Λουκία Λούλου, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Σωτηρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Πόρου, Σπύρος Σπυρίδων και πολλοί άλλοι.

Να θυμίσουμε ότι την παραμονή της γιορτής τελέστηκε νωρίς το πρωί ο μικρός εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου μας και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.

Φωτογραφίες: Κων/νος Κουκουδάκης, imhydra

Έξοδος Στην Ύδρα