Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά

  • Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 12:38
  • 2'

 

Μια όμορφη καθιερωμένη εκδήλωση η οποία συγκέντρωσε πλήθος συμπατριωτών μας και φίλων του νησιού μας, ακολούθησε μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, που τελέστηκε στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά και τη λιτάνευση της ιερής εικόνας. Ακόμα πιο πολλοί φέτος ήταν οι Υδραίοι που παρέστησαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου Savoy, όπου δόθηκαν με περισσή φροντίδα καφές, εδέσματα και γλυκά. Είναι γεγονός ότι συμπατριώτες μας και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι άνθρωποι πλαισίωσαν με πολλή χαρά αυτή την εκδήλωση και γιόρτασαν μέσα σε κλίμα πατριωτισμού. Αναμφισβήτητα είναι ένα αντάμωμα που ενώνει το Υδραίικο στοιχείο του Πειραιά.

φωτογραφίες: fonitisydras

Η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας,Σπετσών και Αιγίνης  κ.κ. Εφραίμ, για την παρουσία του και την αγάπη του προς τον Σύνδεσμο. Κατέθεσε την ευγνωμοσύνη της, στην Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Τάνια Βέτιμη χάρη στην οποία δίνεται η δυνατότητα της εκδήλωσης του εορτασμού. Η κα Βάρκα ευχαρίστησε επίσης τους Μπουρλοτιέρηδες που έλαβαν μέρος στη λιτάνευση και τη γιορτή, λέγοντας ότι «Κουβαλάνε την ψυχή της Ύδρας». 

konydr15sav 92Παράλληλα η Πρόεδρος υπογράμμισε με ενωτικό πνεύμα ότι: «Οι Υδραίοι πάντα τις δυσκολίες τις αντιμετώπιζαν αποτελεσματικά και περήφανα. Να συσπειρωθούμε γύρω από ένα σκοπό. Να δούμε ξανά την Ύδρα στην απόλυτη ανάπτυξή της. Να δούμε την Ελλάδα ψηλότερα. Ελάτε να ξαναμετρηθούμε και να βρεθούμε περισσότεροι. Μόνο με την αγάπη θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα πάντα. Να ξεχάσουμε ό,τι μας χώριζε. Ο ένας να δίνει στον άλλον». Και στο τέλος, η Πρόεδρος έκανε κάλεσμα σε όλους να έρθουν στον ΥΣΠ ακόμα και χωρίς συνδρομή.
Ο Νίκος Δαρδανός, μέλος του ΥΣΠ, λαμβάνοντας τον λόγο μίλησε για την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και έκανε κάλεσμα «Να σφίξουμε όλοι τις γροθιές μας και να σηκώσουμε ψηλά τις αξίες και τα ήθη των προγόνων μας. Σηκώνουμε τη σημαία ψηλά και προασπίζουμε αυτά που βρήκαμε. Σήμερα είμαστε εδώ για να διαφυλλάξουμε αυτό που το 1879 δημιούργησαν οι πρόγονοί μας, τον Υδραϊκό Σύνδεσμο».
Ακολούθησε η επίκαιρη ομιλία του Ιερολογιότατου Διάκονου π. Νεκτάριου Δαρδανού με τίτλο: «Ο Μεγάλαθλος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο Υδραίος και η συμβολή του στην ανάσταση του Γένους».
Στη συνέχεια δόθηκε από την Πρόεδρο του ΥΣΠ, τιμητική πλακέτα στον ομιλητή π. Νεκτάριο Δαρδανό και έγινε βράβευση του Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου Δημητρίου Σαγόνια αλλά και του πρ. Προέδρου Γιάννη Σπαλιέρη για τη μεγάλη τους προσφορά.
Τον λόγο έλαβε επίσης ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, προέβη σε ενημέρωση προς τους παρευρισκόμενους σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της θεομηνίας που έπληξε το νησί μας, την τουριστική προβολή, τη δημοπράτηση των έργων (δρόμος Καμίνι-Βλυχός, θερινό θέατρο στο Καμίνι), αλλά και εκείνων που πρόκειται να γίνουν (γήπεδα τένις κτλ).
Αξίζει να σημειωθεί μαζί με τη σημαντική βοήθεια όλου του Δ.Σ. του Συνδέσμου, των Μάντη Κουντουριώτη, Α΄Αντιπροέδρου, Καμπούρη Χρήστου Β΄ Αντιπροέδρου, Σταματάκου Νικόλαου Γεν. Γραμματέα, και η μεγάλη συνεισφορά της Μαρίας Βέτιμη, ειδικής γραμματέα του Υ.Σ.Π.
Τέλος μοιράστηκε από τον ΥΣΠ ένα ημερολόγιο –δώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας, Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη. 

Έξοδος Στην Ύδρα