Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Γιορτάστηκε με επισημότητα η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου στον Πειραιά

  • Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 16:39
  • 1'

 

Με μεγάλη επισημότητα και έντονο θρησκευτικό φρόνημα γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά, η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά. Σε μια κυριολεκτικά κατάμεστη εκκλησία, πλήθος συμπατριωτών μας που ζουν κυρίως στον Πειραιά συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να γιορτάσει τη μνήμη του πολιούχου Αγίου μας. Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας με τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα, του διάκου π. Νεκτάριου Δαρδανού και του Iερού κλήρου.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στις παρακείμενες οδούς του Ναού, με προπορευόμενη την μπάντα του Δήμου Πειραιά και την αντιπροσωπεία Υδραίων μπουρλοτιέρηδων που κρατούσαν την εικόνα και τη σημαία της Ύδρας.


Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος (ΝΔ), Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ), οι Βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην Βουλευτής Τάσος Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο τ. Δήμαρχος, Άγγελος Κοτρώνης, ο π. Δήμαρχος, Κώστας Αναστόπουλος, ο τ. Αντιδήμαρχος Γιάννης Παστός, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Χαραμής και Μ. Τσακίρης, ο πρ. Δήμαρχος Πόρου και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, οι πολιτευτές της ΝΔ, Α΄ Πειραιά και Νήσων Ζωή Ρούσσου και Παναγιώτης Ρέππας, ο π. Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, ο Ναύαρχος Λ.Σ.΄Αγγελος Τούντας, ο Αντιναύαρχος Π.Ν. Δημήτρης Λισμάνης, ο Υποναύαρχος ΛΣ εα. Δ. Νεόφυτος, ο Υποναύαρχος ΠΝ εα Αδριανός Πούλος, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη και αρωγός του Υδραϊκού Συνδέσμου Τάνια Βέτιμη, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Λευτέρης Κεχαγιόγλου, μέλη συνδέσμων κ.α. 
Και φέτος μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη και πολύ πετυχημένη δεξίωση του Υ.Σ.Π., όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε εγκάρδια τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, Υδραίους και μη. Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με τη δεξίωση, τις ομιλίες και τις βραβεύσεις του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά που έλαβαν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Savoy. 

Φωτογραφίες-video: fonitisydras

 

Πολυμέσα