Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Το Α' Δημοτικό Σχολείο Ύδρας συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πρόσφυγες του Πειραιά

  • Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 17:13
  • 1'

 

Την ευαιθητοποίησή τους για τους πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, με άμεση συγκέντρωση τροφίμων για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, εκφράζουν οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου του νησιού μας.
Με το σύνθημα: «Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε» και κατόπιν συνεννόησης με φορείς αλληλεγγύης του Πειραιά, το Α’ Δημοτικό Σχολείο προτείνει να συγκεντρωθούν συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα: Ατομικές συσκευασίες μπισκότων χωρίς γέμιση, Κρουασάν , φρυγανιές, παξιμαδάκια, μπάρες, δημητριακών, παστέλια

Όπως αναφέρουν μαθητές, δάσκαλοι και ο Σύλλογος του Α’ Δημοτικού Σχολείου: «Είναι καλό να συλλέξουμε συγκεκριμένα είδη για να μπορέσουν οι ομάδες αλληλεγγύης να τα μοιράσουν πιο εύκολα. Όλα τα είδη θα τα συγκεντρώσουμε στο σχολείο, θα τα τοποθετήσουμε σε χαρτοκιβώτια και στη συνέχεια θα τα στείλουμε με πλοίο (Ιπτάμενο δελφίνι ή Καταμαράν) στον Πειραιά, όπου θα παραληφθούν και θα διανεμηθούν άμεσα στους πρόσφυγες».
Να σημειώσουμε εδώ, πως η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου, Ματίνα Ρούσση, τόνισε ότι η ιδέα ήταν των παιδιών που έσπευσαν να ζητήσουν τη συνεργασία των δασκάλων και των γονέων. Απόλυτα συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι οι μεγάλοι από αυτή την αυθόρμητη εκδήλωση ανθρωπιάς και στήριξης που εκφράζουν τα παιδιά, ήδη μόνο μία μέρα από το κάλεσμα, είχαν τη χαρά να δουν να συγκεντρώνονται πολλά είδη που θα προωθηθούν στους πρόσφυγες του Πειραιά.

Εμείς τι άλλο μπορούμε να πούμε εδώ, από ένα μεγάλο μπράβο στο Α' Δημοτικό Σχολείο για την πρωτοβουλία τους αυτή, να στηρίξουν τους πρόσφυγες. Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά σε μια εποχή που οι αξίες τείνουν να χαθούν, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που βιώνουμε, συχνά αυτά μας δίνουν μαθήματα καλής συμπεριφοράς και αποτελούν αναμφισβήτητα την ελπίδα για το μέλλον.