Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Η Ύδρα διασύρεται ανεπανόρθωτα...

  • Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 11:11
  • 1'

Ρεκόρ διασυρμού για την Ύδρα μετά τα γεγονότα της 17ης Αυγούστου 

 

Μετά από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ύδρα και τον προπηλακισμό του Κλιμακίου του ΣΔΟΕ ακούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα μύρια όσα και μοιάζουμε ανυπεράσπιστοι στο έλεος των βολών και των εχθρικών πυρών. Ένας κακός χειρισμός και μια έλλειψη ψυχραιμίας και μέτρου από μερίδα συντοπιτών μας, που δεν άφησαν το νόμο να προβεί στο έργο του και τώρα πληρώνουμε το τίμημα όλοι εμείς, που ξαφνικά χρηζόμαστε ως φοροφυγάδες. Θεωρηθήκαμε πλέον το νησί αυτών που δεν υπολογίζουν το νόμο, που πράττουν κατά βούληση, που αρνούνται να συμμορφωθούν και πρέπει να μας επαναφέρουν στην τάξη μόνο με αστυνόμευση.
Στιγματιστήκαμε ως ένα είδος όχλου που βιαιοπραγεί αλλά και που φέρεται ασυνείδητα. Ποιο το όφελος, του χωρίς σκέψη παρορμητισμού ορισμένων, όταν δεν υπολόγισαν τις αρνητικές συνέπειες; Ντροπή μόνο αισθανθήκαμε, ακούγοντας τα όσα λέγονται και τα χαιρέκακα σχόλια που ξύπνησαν να μας θυμήσουν και άλλα τόσα, όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, χτυπώντας ανελέητα την ηθική και την αξιοπρέπειά μας. Γιατί δε σταμάτησε κανείς όλους, όσοι έπραξαν βάναυσα, χαρακτηρίζοντας μαζικά το νησί μας ως εστία φοροφυγάδων και ουσιαστικά κουτοπόνηρων; Γιατί δεν υπήρχε ένας ισχυρός αντίλογος που να ανασκεύαζε την εικόνα, προς όφελος του συνόλου των νομοταγών Υδραίων; Γιατί, αφήσαμε την ίδια τη χώρα μας, να μας διαπομπεύει... Γιατί δεν τονίσαμε πως η έλευση των ΜΑΤ τρομοκράτησε το νησί μας, που ως φιλήσυχο μέρος στο σύνολό του έζησε εικόνες φόβου από την εικόνα των ένστολων που κατέκλυσαν την παραλία;
Δυστυχώς προστέθηκε άλλο ένα λιθαράκι στο να πληγεί ο τουρισμός μας ανεπανόρθωτα. Ισχυροποιήθηκε μετά από αυτό το γεγονός η δυσφορία του επισκέπτη, που εκτός από το ακριβό κόστος μεταφοράς και την έλλειψη δρομολογίων, πρόσθεσε στην κατηγορία της λίστας του την αναξιοπιστία και την άνομη στάση των Υδραίων. Είναι λυπηρό γιατί η Ύδρα μοιάζει ανίσχυρη και μικρή. Και είναι κρίμα γιατί έχει την αίσθηση ότι μεγαλώνει μόνο μέσα από ενέργειες βιαστικές και παράλογες που εικονικά φέρνουν το νόμο στα χέρια της. Ο νόμος όμως πρέπει να ακολουθείται με την τήρησή του κατά γράμμα, ακόμα μάλιστα και αν ορισμένοι στη χώρα μας έχουν να επιδείξουν παραδείγματα αντίθετης κατεύθυνσης. Με την αντίδραση στο νόμο τίποτα δε λύνεται, μόνο περιπλέκεται. Και αυτό το μπλέξιμο το βιώνουμε αυτές τις μέρες με το χειρότερο τρόπο, αφού το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο μέσω βολών που ξεφεύγουν πολλές φορές από το αληθές και φτάνουν εύκολα στον κιτρινισμό!