Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Δηλώσεις Βουλευτών για τα επεισόδια της 17ης Αυγούστου

  • Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 23:34
  • 2'

O Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ κ. Κώστας Κατσαφάδος, αναφερόμενος στα επεισόδια της 17ης Αυγούστου στην Ύδρα και την απειλή διακοπής των δρομολογίων, μας έστειλε την ακόλουθη δήλωση:

"Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει ακραίες πράξεις και ενέργειες. Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τους πολίτες αλλά και νόμοι που προστατεύουν τον πολίτη που αδικείται. Και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται προς κάθε κατεύθυνση, για να εμπεδώνεται το αίσθημα εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στο Κράτος.

Όλα όσα συνέβησαν συγκροτούν μία εικόνα που δεν ταιριάζει στην Ύδρα, την αδικεί κατάφωρα.

Επικοινώνησα με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας από τον οποίο ζήτησα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ανακαλέσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία την πρόθεσή της να διακόψει τα δρομολόγια από και προς την Ύδρα, επικαλούμενη τα χθεσινά επεισόδια.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στην καρδιά του καλοκαιριού, θα τραυματίσει τον τουρισμό του νησιού και θα προκαλέσει αδιέξοδο.

Συνιστά μία γενίκευση που μετατρέπει ένα μεμονωμένο περιστατικό σε εστία αρνητικής δημοσιότητας για το νησί.

Την ασφάλεια των πληρωμάτων αλλά και των πλοίων που προσεγγίζουν την Ύδρα, την εγγυώνται η Πολιτεία, το Λιμενικό Σώμα και κυρίως η συντριπτική πλειοψηφία των Υδραίων που κρατούν ψηλά τη φιλοξενία και την αξιοπρέπειά τους."

 


 

Δηλώσεις Θ. Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) για την Ύδρα: Καρικατούρες ελέγχων και σώου αυταρχισμού

Με αφορμή τα γεγονότα που συντάραξαν τις τελευταίες ημέρες την Ύδρα, ο βουλευτής Αʼ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας.
Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας. Η «πέτρα του σκανδάλου», η ελεγχθείσα ταβερνιάρισσα, οδηγήθηκε με χειροπέδες(!) υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Υδραίων και των τουριστών στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού το συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας αντί να βεβαιώσει τη φορολογική παράβαση, που διαπιστώθηκε, ανέχθηκε να υπερβούν αυτές τον αριθμό των 10, ώστε το αδίκημα να είναι Αυτόφωρο.
Και αφού όλα έχουν ελεγχθεί σε μια καρικατούρα φορολογικού ελέγχου που προκάλεσε την αγανάκτηση των Υδραίων, επιχειρήθηκε δεύτερη εισβολή στο νησί, όπου με παρουσία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας τα συνεργεία των υπηρεσιών του Οικονομικού Ελέγχου περιόδευσαν απλώς σε διάφορα καταστήματα ασκώντας δήθεν έλεγχο μέχρι τις 11 το βράδυ, οπότε όλος αυτός ο «θίασος» επιβιβάστηκε και πάλι σε πλωτό του Λιμενικού και αποχώρησε από το νησί. Αυτό δεν είναι επιχείρηση χτυπήματος της φοροδιαφυγής. Είναι μία ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς.
Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά τον λαό ως εχθρό και γιʼ αυτό είναι επικίνδυνη. Για μια ακόμα φορά, τέλος, αποδεικνύεται η υποκρισία της κυβέρνησης αφού ο καθένας γνωρίζει ότι με τέτοια σώου η φοροδιαφυγή όχι μόνο δεν χτυπιέται αλλά αντίθετα διογκώνεται και οι «πονηροί» τρίβουν τα χέρια τους σε βάρος πάντα των «κορόιδων», που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους».