Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Οργισμένη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για το λιμάνι στο Μετόχι

  • Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 14:44
  • 2'

 

Μια άδικη απόφαση για διακοπή δρομολογίων Μετοχίου-Ύδρας που καταδικάζει το ιστορικό νησί.

 

katsikarisΟ Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής να διακόψει την επικοινωνία της Ύδρας από το Μετόχι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα την απόφαση για τη διακοπή των δρομολογίων από το Μετόχι προς την Ύδρα, με το πρόσχημα της ακαταλληλόλητας της προβλήτας του Μετοχίου.
Την ώρα που η οικονομία της χώρας βουλιάζει, την ώρα που οι οικονομίες των μικρών νησιών μας δοκιμάζονται, την ώρα που οι κάτοικοι της Ύδρας και των άλλων νησιών επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες τόσο κοντά στην ακτή, αλλά και τόσο μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αυτήν ακριβώς την κρίσιμη ώρα κάποιοι γραφειοκράτες - φωστήρες σκέφτηκαν ότι πρέπει να δώσουν τη χαριστική βολή στην ιστορική Ύδρα.
Η προβλήτα του Μετοχίου λειτουργεί επί δεκαετίες, εξασφαλίζοντας την ομαλή πρόσβαση προς την Ύδρα και αποτελεί οξυγόνο και ελπίδα για τη νησί, τη στιγμή που το ανάλγητο κράτος - λίγο πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, ξαφνικά και αναιτιολόγητα - αποφάσισε την αποδρομολόγηση του Flying Cat 2, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στην τουριστική κίνηση και την οικονομία του νησιού.
Τώρα, με πρόσχημα μικρά τεχνικά προβλήματα της προβλήτας του Μετοχίου, η γραφειοκρατία του υπουργείου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ την Ύδρα διακόπτοντας την προσβασιμότητα από στεριά, ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού έχει τα χάλια της, τα δρομολόγια των ταχύπλοων έχουν μειωθεί και συμβατικό πλοίο δεν υπάρχει!
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή, ανάλγητη και εχθρική πράξη που οδηγεί την Ύδρα σε απομόνωση και «περνάει τη θηλιά» σε ένα στολίδι του Σαρωνικού, στερώντας του τη δυνατότητα της ανάπτυξης και της δημιουργίας σε μια εποχή που θα έπρεπε το κράτος να φροντίζει και να βοηθάει τα νησιά μας και όχι να τα αφανίζει με τις αποφάσεις και την αγκυλώσεις του.
Την ίδια ώρα που το υπουργείο απομονώνει και αποκόπτει την Ύδρα από τη συνέχειά της με τη στεριά για γραφειοκρατικούς λόγους, κλείνει τα μάτια σε δεκάδες παρανομίες που έχουν διαπραχθεί στις ίδιες ακτές και επιτρέπει τη λειτουργία κάθε παράνομης προβλήτας από εκείνους που επί δεκαετίες έγραφαν τους νόμους στα παλιότερα των υποδημάτων τους και λειτουργούσαν ως κράτος εν κράττει στη Ριβιέρα του Αργοσαρωνικού.


Καλώ τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη να πάρει σήμερα κιόλας πίσω την άδικη αυτή απόφαση η οποία εκθέτει τους εμπνευστές της και αφανίζει ένα ιστορικό νησί.
Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι για τα νησιά μας που αποτελούν το μπαλκόνι της Αττικής, τουλάχιστον ας τα αφήσει ήσυχα, μην τα εξευτελίζει...»

 

Σημείωση: Σύμφωνα με πληροφορίες της "Φωνής της Ύδρας" θα υπάρξει άμεση συνάντηση φορέων της Ύδρας με τους υπεύθυνους του Υπουργείου.