Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Δυναμικό «παρών» των Υδραίων για το Μετόχι στη σημερινή σύσκεψη του Σ.Α.Σ

  • Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 14:00
  • 2'

Συζητήθηκε σήμερα 25/10/12 το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με τη διακοπή δρομολογίων από τον προβλήτα του Μετοχιού που ενώνει το λιμάνι της Ύδρας κατά τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) στο κτίριο της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Συγκοινωνιών Υπουργείου Ναυτιλίας, με Πρόεδρο το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και πρ. αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιο Μπούσιο.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε αντίρρηση-καταγγελία του Σωματείου «Παναγία η Φανερωμένη» το οποίο έθετε το ζήτημα διακοπής δρομολογίων λόγω ακαταλληλότητας του προβλήτα στο Μετόχι.
Στη συνάντηση το λόγο πήραν ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. Γιάννης Παστός, ο Δικηγόρος της εταιρείας Hydra Lines (Freedom) κ. Κορωναίος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hydra Lines (Freedom) κ. Μακρής, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ευγ. Σοφιανού όπου όλοι εξήγησαν την αναγκαιότητα της σύνδεσης για τη ζωή γενικότερα όλων των Υδραίων κατοίκων. Επεσήμαναν επίσης πως το εν λόγω σωματείο είναι υπό σύσταση και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά η καταγγελία του. Σημείωσαν επίσης τις δυσκολίες κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν γίνονται δρομολόγια της Hellenic λόγω καιρού και που τότε το νησί δεν έχει άλλο τρόπο σύνδεσης πλην αυτόν του Μετοχιού. Μίλησαν για την πολυετή διευκόλυνση του προβλήτα για την επικοινωνία του νησιού μας. Και αναφέρθηκαν στον αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω της χαμηλής τιμής του δρομολογιακού έναντι των υδροταξί.
Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν η εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας» Ελένη Χριστοδούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Μαυρουδάκος, ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ κ. Δημήτρης Παγάνης και φυσικά τα μέλη της οικογένειας Ζωγκού.
Από την άλλη πλευρά η Δικηγόρος του αντιτιθέμενου Σωματείου κ. Λεβαντή κατά την αναφορά της τόνισε πως ο προβλήτας είναι ακατάλληλος βάσει γνωμοδότησης του Λιμεναρχείου Ερμιόνης και πρότεινε ως εναλλακτική λύση το λιμάνι της Ερμιόνης.
Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης είχε χθες συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθ. Μπούσιο, το Γενικό Διευθυντή του ΥΕΝ, Ναύαρχο Ν. Σπανό, θα και το Γενικό Γραμματέα λιμένων και λιμενικής πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Κων. Μουντζούρη. Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην οποία παρίσταντο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παστός, o Πρόεδρος του ΔΛΤΥ κ. Αθανάσιος Μερτζάνης, μαζί με τον ΓΑΕ π. Ακίνδυνο Δαρδανό, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ύδρα, από αυτόν τον αποκλεισμό.
Αναμένεται σήμερα η απάντηση του Υπουργείου και ευχόμαστε όλοι για το καλό του νησιού μας, την πρόοδο και την ανάπτυξη να είναι θετικό το Υπουργείο στο να επιτρέψει τη συνέχιση των δρομολογίων στο πλαίσιο της ομαλής σύνδεσης με το Μετόχι.

 

 

Ακολουθεί σε μορφή doc το Δελτίο του Δήμου Ύδρας σχετικά με το ζήτημα κλεισίματος του Μετοχιού.