Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη περιοχών πεζοπορικού ενδιαφέροντος

  • Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 03:34
  • 1'

Δελτίο Τύπου Δήμου Ύδρας

 

 

 

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε το έργο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη περιοχών πεζοπορικού ενδιαφέροντος», το οποίο είχε ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2012.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η οποία και υλοποιήθηκε, υπάρχουν 4 προτεινόμενες διαδρομές για πεζοπορία, για τις οποίες φυσικά έχει γίνει και η ανάλογη σήμανση με καλαίσθητες πινακίδες σε όλα τα μονοπάτια, προκειμένου να διευκολύνονται οι περιπατητές.
Στο κέντρο του λιμανιού έχει τοποθετηθεί ξύλινος πίνακας με χάρτη του νησιού, ο οποίος λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κάθε διαδρομή.
Επίσης, θα κυκλοφορήσει βιβλίο – οδηγός σε έντυπη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική στο επίσημο τουριστικό site του Δήμου Ύδρας, www.hydra.gr, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες για όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία που συναντώνται σε κάθε διαδρομή.
«Είναι ένα έργο που αναμφίβολα θα αναδείξει τα πανέμορφα μονοπάτια της Ύδρας, θα δώσει την δυνατότητα σε όλους να τα περπατήσουν με μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά και θα φέρει στο νησί μας επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατά τις περιόδους που δεν υπάρχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Παράκληση θερμή: Δώστε την πρέπουσα προσοχή και φροντίδα στην σήμανση.
Κάθε καταστροφή των σημείων σήμανσης ηθελημένη ή ακούσια, το νησί μας βλάπτει, αφού το έργο έγινε με χρήματα του Υδραϊκού Λαού και πρέπει όλοι να το αγαπήσουμε και να το προστατέψουμε.
Η προσπάθειά μας για την προσέγγιση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της Ύδρας γενικότερα, θα συνεχιστεί σύντομα και με άλλες δράσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης.