Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο εκσυγχρονισμός της αίθουσας "Μελίνα Μερκούρη" στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 18:50
  • 1'

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην 26η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” ΝΗΣΟΥ ΥΔΡΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη: "Με συνέπεια λόγων και έργων, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» η προ τριετίας δέσμευση για το ιστορικό αυτό κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε τον 17ο αι. και χρησιμοποιείτο ως λοιμοκαθαρτήριο και δεξαμενή βρόχινου νερού.
Το έργο αφορά τις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στην παραλία της Ύδρας. Η υλοποίηση του θα καταστήσει τον χώρο απολύτως λειτουργικό να φιλοξενήσει εκδηλώσεις μειώνοντας συγχρόνως το κόστος λειτουργίας του με την εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών και μονάδων κλιματισμού. Ο εκσυγχρονισμός της αίθουσας θα έχει προδιαγραφές σύμφωνα με τις υπάρχουσες κτιριοδομικές απαιτήσεις που ισχύουν σήμερα για τον πολιτιστικό τουρισμό στο νησί.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι σύμφωνες με την τυπολογία της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος και παραδοσιακός οικισμός."