Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Άγγελου Κοτρώνη από τον εκκλησιαστικό και πολιτικό κόσμο

  • Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 15:20
  • 6'

Με την αναγγελία του θανάτου του τ. Δημάρχου Ύδρας, Άγγελου Κοτρώνη, πολίτες και φορείς έσπευσαν να συλλυπηθούν τους οικείους του, αλλά και να εκφράσουν δημόσια τη θλίψη τους για την απώλειά του.

Σταχυολογήσαμε ορισμένα μηνύματα εκκλησιαστικών και πολιτικών προσώπων.

Να ενημερώσουμε επίσης ότι η Εξόδιος Ακολουθία του Άγγελου Κοτρώνη θα ψαλλεί στον Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΥΔΡΑΣ την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 12.30΄


Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ύδρας
Μέγα πένθος καί γιά τήν ἐνορία τοῦ Ἱ. Καθεδρικοῦ Ναοῦ Ὕδρας.
Πενθοῦμε ἕναν πολύτιμο συνεργάτη γιά τά ἐργα πού ἔγιναν στήν Παναγία μας ἀπό τό Ἐκκλησιαστικό Μουσεῖο, Ἀρχονταρίκι, Τραπεζαρία, Συνεδριακή αἴθουσα, συντηρήσεις κλπ.
Σέ ὅλα ἄφησε τήν σφραγίδα του ὁ μακαριστός πλέον Ἄγγελος Κοτρώνης.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

Ἄγγελε Κοτρώνη, φίλε ἀκριβέ καί ἠγαπημένε,ἄρχοντα κατά πάντα, συνεργάτη μας πολύτιμε, καί τ.Δήμαρχε της Ύδρας μας Αἰωνία σου ἠ μνήμη!
Ἡ Παναγία μας καί ὁ Ἁγιος Κωνσταντίνος ὁ Ὑδραίος, νά πάρουν τήν ψυχή σου κοντά τους.
Δέν θά σέ ξεχάσουμε ποτέ!


Ελένη Σταματάκη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιώς & Νήσων

Καλό ταξίδι Άγγελε...

«Έφυγε από τη ζωή ένας Δήμαρχος-στυλοβάτης, σκορπώντας τη θλίψη σε όσους τον γνώριζαν ή είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του στην Αυτοδιοίκηση από το 2007- και 2011 έως το 2014. Ένας σπουδαίος αρχιτέκτονας -πολεοδόμος με μεγάλα οράματα και σχέδια που άφησε τη «σφραγίδα» στην εικόνα του νησιού, υλοποιώντας προγράμματα για την ανάδειξη της κοινωνικής, ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς. Το έργο της Αφαλάτωσης που έλυσε το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού, ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, είναι δικά του έργα. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του τ. δήμαρχου Ύδρας Άγγελου Κοτρώνη και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».


Γεωργία Γεννιά -Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιώς & Νήσων

Βαθιά θλίψη στο άκουσμα της είδησης, για την αιφνίδια απώλεια του πρώην Δημάρχου Ύδρας, Άγγελου Κοτρώνη. Υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας αξιόλογος πολιτικός.
Εργάστηκε με πάθος και αφοσίωση για το νησί του και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο για το έργο του και την προσφορά του. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Παναγιώτης Μαρκαντώνης, Επικεφαλής του Συνδυασμού «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ» και Υποψήφιος Δήμαρχος με τον Συνδυασμό «Η ΥΔΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

Εμείς, όλοι οι συνεργάτες σου που δουλέψαμε μαζί σου, για ένα καλύτερο αύριο για την Ύδρα μας, νιώθουμε πόνο και θλίψη, νιώθουμε φτωχότεροι με την έλλειψή σου. Αποχαιρετάμε τον σημαντικότερο Δήμαρχο Ύδρας, που είχε όραμα για το νησί του, την πολυαγαπημένη του Ύδρα. Νιώθουμε τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί σου Άγγελε Κοτρώνη, για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος. Θα είσαι μέσα στην καρδιά και την ψυχή μας και θα καθοδηγείς τα βήματά μας για το καλύτερο, το υψηλότερο, το σπουδαιότερο. Καλό σου ταξίδι, Άγγελε...


Μανόλης Τσακίρης, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας

Έφυγε ο Υδραίος ευπατρίδης, Άγγελος Κοτρώνης, ο επιστήμονας, ο άνθρωπος, ο λάτρης του νησιού της Παλιγγενεσίας και του Πολιτισμού, ο δήμαρχος όλων των Υδραίων.

Σαν κάτι να ήξερες, Αγγελε, και μου άλλαξες το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, όπου θα είχαμε σαν θέμα, όπως πάντα, το νησί των προγόνων σου, που λάτρευες όσο και την οικογένειά σου.

Δεν έπαυσες ούτε στιγμή να σκέπτεσαι το παρόν και το μέλλον της Ύδρας με τον ιδιαίτερο τρόπο, των ανθρώπων που είναι ταμένοι σ’ αυτόν τον άγιο τόπο. Όμως, η μοίρα αλλιώς όρισε.

Ήθελες να μιλήσουμε, Άγγελε,για μια εκδήλωση που θα κάναμε στην φιλόξενη αίθουσα της Μητροπόλεως Ύδρας, ένα ακόμα έργο του δημοκράτη αγωνιστή Ιεράρχη μας, κ. κ. Εφραίμ, με θέμα «Το Υδραίικο Σπίτι». Μου είχες στείλει μάλιστα έναν εκπληκτικής αισθητικής τόμο με το θέμα αυτό, το οποίο έγραψες σε συνεργασία με εκλεκτούς συναδέλφους σου.

Η μυροβόλος Ύδρα πάγωσε από την είδηση της απώλειάς σου. Ποτέ δεν άντεχες τα τυπικά λόγια, τον επιτηδευμένο θαυμασμό. ‘Ηξερες πια σε ποιούς να δώσεις το χέρι, ποιούς να εμπιστευθείς και προσέφερες, Άγγελε, την ψυχή σου στη γενέθλια γή σου.

Δεν θα αρκούσε να χαρακτηρίσουμε ως δυσαναπλήρωτο κενό την απουσία σου. Ποτέ δεν σε συγκινούσαν, εξάλλου, τα επίθετα. Μόνον η ατόφια αγάπη, που ήξερες να εισπράττεις, όταν αυτή ήταν ανόθευτη και ανεπιτήδευτη. Αυτά τα αισθήματα κυριάρχησαν στη φιλία μας.

Στημένα εμπόδια μας δυσκόλεψαν αρχικά, αλλά στο τέλος ζήσαμε μια ανόθευτη δημιουργική φιλία.

Δεν μας αρκεί να σε θυμόμαστε Αγγελε, σε θέλαμε κοντά μας, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη εποχή για το νησί. Είναι πολύ λίγο να σου πούμε ότι μας λείπεις, και γι΄αυτό διαμαρτυρόμαστε προς την μοίρα για την τόσο πρόωρη απουσία σου.

Άγγελε, είμαστε σε θέση μάχης ενάντια σε όσους επιχειρήσουν να υποβαθμίσουν το ποιοτικό σου έργο που αναβάθμισε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είμαστε βέβαιοι, αγαπημένε φίλε, ότι ο Πανάγαθος Θεός θα σε εγκαταστήσει σε ένα λευκό σύννεφο πάνω από την Μητρόπολη της Ύδρας, ώστε να χτυπάς εσύ τις καμπάνες στη γιορτή της Παναγιάς, στη γιορτή της Παλιγγενεσίας.

Άγγελε, δεν έχεις φύγει για μας, είσαι «ως ει παρών» συμπαραστάτης στους νέους ποιοτικούς αγώνες μας.

Καλό ταξίδι, αγαπημένε φίλε.

Μανόλης Τσακίρης

ένας Υδραίος κατ’ επιλογήν


Λευτέρης Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος ΕΔΜΝ, Υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας με τον συνδυασμό «ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ» και Γιώργος Μπενέτος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 

Αναγνωρίστηκες από όλους για την ανιδιοτελή σου αγάπη για το νησί. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή η Ύδρα σε χρειαζόταν. Αποφάσισες να πετάξεις για ψηλά. Σου χρωστάμε όλοι ένα Ευχαριστώ. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος.
Έφυγε από την ζωή ο τ. Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης. Ο για δύο θητείες εκλεγμένος δήμαρχος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών εκφράζει την θλίψη του και τα Συλλυπητήρια του στους συγγενείς και στους συνεργάτες του.


Δημήτρης Συξέρης, Πρόεδρος Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου
Έναν πραγματικός ΚΥΡΙΟΣ έφυγε από τη ζωή. Ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης ήταν από τους σπάνιους ανθρώπους με ήθος και σοβαρότητα που σου ενέπνεε σεβασμό ακόμα και αν διαφωνούσες μαζί του. Θα λείψει από το αγαπημένο του νησί, τον Αργοσαρωνικό και την Ελλάδα.


Δημήτρης Κατσικάρης τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Είμαι συντετριμμένος από την απώλεια του Άρχοντα και φίλου μου Άγγελου Κοτρώνη, τέως Δημάρχου Ύδρας! Μαζί κάναμε μεγάλο έργο στην Ύδρα. Άγγελέ μου θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη...


Εμμανουήλ Ε. Πούλος, Πρόεδρος Τ.Ο. Ν. Δημοκρατίας Ύδρας

Πώς σε να αποχαιρετήσω Δήμαρχέ μου αγαπημένε;
Πού να βρω λόγια;
Πονάω πολύ... Πονάω πραγματικά.
Σήμερα η Ύδρα έχασε τον τελευταίο Μεγάλο.
Σήμερα έκλεισε τα μάτια ο τελευταίος Άρχοντας.
Σήμερα, Δήμαρχε των Δημάρχων, Άγγελέ μου χρυσέ, είναι η πρώτη φορά που μας στενοχωρείς. 
Δεν έχω λόγια να σε αποχαιρετήσω. Δεν μπορώ να το κάνω.
Για εμένα είσαι εδώ. Και θα είσαι πάντα εδώ.
Κρατώ στο μυαλό μου τόσες αναμνήσεις. 
Κρατώ στην καρδιά μου τόσες συμβουλές.
Κρατώ το πάθος σου για την Ύδρα.
«Αυτό το Νησί μόνο τα καλύτερα αξίζει. Κι εγώ έχω δώσει την ψυχή μου γι’ αυτόν τον τόπο από πολύ μικρός. Προσέφερα τις υπηρεσίες μου ανιδιοτελώς γι’αυτόν τον υπέροχο τόπο».
«Όποιος αγαπά εμένα, την Ύδρα αγαπά».
Δήμαρχέ μου, αγαπήθηκες όσο κανένας και πολεμήθηκες όσο λίγοι. Ήσουν πάντα προσηλωμένος στο στόχο σου. Να κάνεις έργο για την Ύδρα. Και το πέτυχες. Έβαλες τη σφραγίδα σου στο Νησί μας. Έκανες καλύτερη τη ζωή μας. Και τώρα, περνάς στην Αιωνιότητα και την Αθανασία. Για εσένα μπορούμε να πούμε αυτό που έγραψε ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης στη διαθήκη του: «Ατενίζω ήρεμος την κρίσιν της Ιστορίας». 
Ναι, Δήμαρχε, η Ιστορία θα σου αναγνωρίσει ότι υπήρξες μοναδικός. Ότι ήσουν φιλότιμος και φιλοπρόοδος. Ότι ήσουν Άνθρωπος των Έργων. Ότι ήξερες να πετυχαίνεις. Ότι κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί σου. 
Είμαι περήφανος για εσένα.
Δήμαρχε των Δημάρχων, Άγγελε της Ύδρας, Άρχοντα, δεν σε αποχαιρετώ. Είσαι εδώ, μαζί μας. Δεν θα σβήσει ποτέ το όνομά σου. Δεν θα χαθεί από τα μάτια μας η μορφή σου. Σε αγαπάμε, σε χρόνο ενεστώτα. Σε αγαπάμε και σε τιμούμε. Και θα το κάνουμε όσο αναπνέουμε. 
Είσαι ψηλός και είχες πλαστεί για τα ψηλά, τα ωραία, τα μεγάλα. 
Είσαι ψηλός και κανένας δεν μπόρεσε να σε κοντύνει. 
Είσαι ψηλός, πελώριος, ασύγκριτος, ανυπέρβλητος, αναντικατάστατος.
Σε ευχαριστώ για την τιμή της φιλίας και της εμπιστοσύνης σου. 
Σε ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε, για όλα όσα λέγαμε, για όλα όσα περάσαμε.
Σε ευχαριστώ για όλα!
Πέτα ψηλά, στον Ουρανό. Κοίτα από ψηλά την Ύδρα που αγαπάς και πρόσεχέ την! Πρόσεχέ μας!
Η παρέα στον Ουρανό μεγαλώνει κι εμείς φτωχαίνουμε.
Δοξάζω το Θεό που έζησα κοντά σου.
Χαίρε Άρχων, Άγγελε της Ύδρας, ΔΗΜΑΡΧΕ!
Η ψυχή σου να είναι στον Παράδεισο, Αγαπημένε μου.
Κι εμείς κρατάμε τη συμβουλή σου, τη γεμάτη αγωνία και πόνο: 
"Την Ύδρα και τα μάτια σας"!


Nτίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας

Όταν όλα ήταν πιο όμορφα γιατί ήσουν κι εσύ μαζί μας Άγγελε..!!! Θα μας λείψεις πολύ και ως άνθρωπος και ως Δήμαρχος..!!
Σ´ ευχαριστώ για τη φιλία σου, για την ανυπόκριτη αγάπη σου, για τις όμορφες,ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε με τους κοινούς αγαπημένους φίλους, για ό,τι δημιούργησες και πρόσφερες στην Υδρα, στο Μουσείο μας, στον πολιτισμό ..!! 
Καλό σου ταξίδι φίλε μου Άγγελε!!


Θεμιστοκλής Ραφαλιάς

Άγγελε πολυαγαπημένε και αξέχαστε... Άγγελος το όνομά σου, αγγελική και η Υδραϊκή σου ψυχή. Βρίσκεσαι και πάλι μετά από τρία χρόνια με τον Μεγάλο Φίλο μας Παναγιώτη Τέτση. Εν ζωή σε πίκραναν αφάνταστα οι γνωστοί-άγνωστοι, νεκρόν θα σε υμνήσουν. Καλή αντάμωση πολυαγαπημένε μου ΑΓΓΕΛΕ!!!