Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Η Ύδρα σύσσωμη αποχαιρέτησε τον Άγγελο Κοτρώνη

  • Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 16:57
  • 2'

Σύσσωμη η υδραϊκή κοινωνία, φίλοι και συνεργάτες του ΄Άγγελου Κοτρώνη τον αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαρτίου στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας όπου στη νεκρώσιμη ακολουθία προέστη ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο τοπικός κλήρος.

Στιγμές συγκίνησης, δάκρυα και θλίψη βάραιναν τους συμπολίτες μας, που δεν θα έβλεπαν και δεν θα αγκάλιαζαν πια, τον γελαστό Άγγελο. Κατάλευκα λουλούδια πρόσφεραν το άρωμά τους στον Άγγελο, που τα λάτρευε.

Ο τ. Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης, με τη σημαία της αγαπημένης του Ύδρας να τον συνοδεύει και τη φωτογραφία του με το διάσημο πάνω στην τελευταία του κατοικία, έκλεισε τα μάτια για πάντα, αλλά άφησε την καρδιά του ανοιχτή στην Ύδρα και την αγάπη του άφθαρτη και αυθεντική. Στο μυαλό και τη συνείδηση του κόσμου, ο Άγγελος μοιάζει να είναι ακόμα παρών. Σαν να περπατάει στην παραλία με τον περήφανο αέρα του, αρχοντικός και δωρικός. Σαν να κουβεντιάζει για τα κοινά. 

"Αθάνατος" φώναξαν όλοι, όταν η σορός του βγήκε από τη Μητρόπολη και η βαριά ατμόσφαιρα συννέφιασε το κατάμεστο προαύλιο.

Για την απώλεια του Άγγελου Κοτρώνη, διαβάστηκε ψήφισμα του Δήμου Ύδρας από τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπ. Δήμαρχο Παναγιώτη Μαρκαντώνη καθώς και λέξεις αποχαιρετισμού, ενώ εκφωνήθηκαν επικήδειοι λόγοι από τον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ, τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον Δήμαρχο Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη, τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μανόλη Τσακίρη.

Η Υδραϊκή κοινωνία συμμετείχε στο βαρύ πένθος της οικογένειας, εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια.

Ο τάφος του Άγγελου Κοτρώνη βρίσκεται δίπλα στον τάφο του καλού του φίλου, Παναγιώτη Τέτση στο Κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Άγγελος ήταν έτοιμος να κυκλοφορήσει το  βιβλίο του "Υδραϊκό σπίτι" από τις εκδόσεις Μίλητος, με αρχιτεκτονικά στοιχεία των οικιών της Ύδρας. Ένα βιβλίο παρακαταθήκη που θα παρουσιαστεί όμως άμεσα στο ευρύ κοινό έστω και χωρίς τη φυσική του παρουσία.

Μεταξύ άλλων αποχαιρέτησαν τον Άγγελο Κοτρώνη στην τελευταία του κατοικία οι: Βουλευτές Α' Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος και Γεωργία Γεννιά, ο Υποψήφιος Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων, Χρ. Μπουτσικάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανόλης Τσακίρης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Λιμενάρχης Ύδρας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Γιώργος Κώτσαλος, ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου, Ιατρός Χειρουργός Παναγιώτης Μανίκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας, Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Γιάννης Παστός, Λουκία Λούλου, Τάσος Σωτηρόπουλος, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα, ο Κοσμήτωρ του ΥΣΠ ο Νίκος Δαρδανός, ο Χρήστος Πάλλης, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, η Ιζαμπέλα Αρβανίτη, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο πρ. Δήμαρχος Πόρου Δημ. Στρατηγός, Σπετσών Παν. Λυράκης, Ερμιόνης Αν. Λεμπέσης, Αίγινας Σ. Σακιώτης και πολλοί άλλοι φίλοι και συνεργάτες