Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Να εξιχνιαστεί άμεσα το τραγικό συμβάν της Ιεροσυλίας και των κλοπών του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας

  • Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 11:39
  • 1'

Για τη θρασύτατη διάρρηξη που έγινε στις 20 Μαρτίου στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας και αναστάτωσε την κοινωνία του νησιού, εκδόθηκε από τη διοίκηση του ναού δελτίο τύπου, το οποίο ακολουθεί: 

Ως είναι γνωστόν τα ξημερώματα της Τετάρτης 20ης Μαρτίου 2019 ο Ι.Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, υπέστη φοβερή διάρρηξη !
Εκλάπησαν άπαντα τα τιμαλφή των Ι. Εικόνων Παναγίας της "Φανερωμένης" και Παναγίας του "Μαλίκη".
Ακόμη αφαιρέθηκε το εσωτερικό κάλυμμα απο την Λειψανοθήκη του Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, έγινε παραβίαση παγκαρίου και ολική καταστροφή του συστήματος συναγερμού ως και μερική καταστροφή των μικροφωνικών εγκαταστάσεων και πολλές φθορές σε κάμερες, φωτισμό, πόρτες κλπ.
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν εξονυχιστικά την όλη τραγική υπόθεση.
Ήδη τοποθετήθηκε νέο σύστημα συναγερμού κλπ. και σταδιακά με την Βοήθεια της Παναγίας μας και την οικονομική ενίσχυση όσων επιθυμούν να συνδράμουν θα αποκατασταθούν και τα υπόλοιπα.
Στις 30.3.2019 επισκέφθηκε τον Ι. Καθεδρικό Ναό η αρμοδία υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Μ. Παπαδημητρίου Αρχαιολόγος, προκειμένου να ληφθούν και άλλα μέτρα προστασίας του όλου μνημειακού συγκροτήματος, και να επισπευθούν οι εγκρίσεις για τις μελέτες στεγανοποιήσεως του Τρούλου κλπ.

Ευελπιστούμε στην άμεση εξιχνίαση του τραγικού συμβάντος της Ιεροσυλίας και των κλοπών.

Ζητούμε τις προσευχές και την συμπαράσταση όλων των ευλαβών πιστών.

Εύδρομο και γαλήνιο το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής!

ΕΚ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΎ ΝΑΟΥ ΥΔΡΑΣ