Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Ιερός Καθεδρικός Ναός: Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους ευεργέτες και δωρητές της Ύδρας

  • Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 18:07
  • 1'

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 θα τελεστεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο των ευεργετών της Ύδρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

ierotheosΣτην κορυφή των ευεργετών βρίσκεται ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυρός Ιερόθεος με πολλά έργα και δη, το σπουδαίο έργο της Ίδρυσης του Κουλούρειου Νοσοκομείου "Παναγία η Φανερωμένη".

Έπονται οι ευεργέτες Γκίκας Κουλούρας, Αθανάσιος Κουλούρας και η σύζυγός του Βέρα, που προσέφεραν την περιουσία τους προκειμένου να καλύπτεται η λειτουργία του Νοσοκομείου, η Ζωή Καλαφάτη που εδώρισε το μεγάλο ακίνητο που στεγάζεται το Νοσοκομείο, η Ελένη Γκικοπούλου που πρόσφερε το ακίνητο που λειτουργεί ως Επισκοπείο.

Καθώς και οι δωρητές και ευεργέτες του Γηροκομείου, Παντελεήμων, Ανδρέας και Μαρούσα και οι νεότεροι Στυλιανός και Μαρία Βέτιμη που ίδρυσαν το ομώνυμο Κοινωφελές Ίδρυμα, το οποίο προσφέρει μεγάλα ποσά για εκδόσεις και εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας της Ύδρας.

Τέλος ο Παναγιώτης Γαβρίλης αλλά και ο Ιωάννης Βούλγαρης ο οποίος άφησε το 15% των καταθέσεών του στο Κουλούρειο Νοσοκομείο, ήτοι 90.000 δολάρια, με το οποίο θα γίνει η επισκευή του Νοσοκομείου όπως επιβάλλεται μετά από 40 χρόνια λειτουργίας.   

Δείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου από το Γρ. Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης: