Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β' στην Ύδρα

  • Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 14:15
  • 1'

Με μεγαλοπρέπεια, επισημότητα αλλά και τις δέουσες τιμές έγινε η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην Ύδρα το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Αυγούστου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατέφτασε μέσω Μετοχίου με υδροταξί, όπου και τον υποδέχτηκε στο λιμάνι μπροστά από τη Μητρόπολη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο ιερός κλήρος του νησιού, οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος κόσμου.

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος προσκύνησε στον Ι. Καθεδρικό Ναό.

Τον καλωσόρισε ο Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, αναφερόμενος στην τιμή της αποδοχής της πρόσκλησης, και μίλησε για την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης και τα κειμήλια του Καθεδρικού Ναού.Φωτογραφίες: fonitisydras

Λαβών τον λόγο ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση, αλλά και την ευκαιρία που του δόθηκε να ζήσει την ατμόσφαιρα την αγνή που μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω. Και τόνισε: "Ο ανάδοχός μου κατήγετο από το Κρανίδι και θυμάμαι όταν ήμουν μικρό παιδί μου διηγείτο πάντοτε πολλά πράγματα για την περιοχή ιδιαίτερα όμως για την Ύδρα. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία σε όλη μου τη ζωή να επισκεφτώ την Ύδρα αλλά πάντοτε το σκεφτόμουνα και μου δόθηκε τώρα αυτή η ευκαιρία με την τιμητική σας πρόσκληση. Kαι βλέπω εδώ αυτά τα θαυμάσια αλλά και διαλογίζομαι ξέρετε, δηλαδή βλέποντας ότι από εδώ είναι η πλευρά που είναι η εκκλησία σήμερα με τα δικα της καθήκοντα και από εκεί πάλι η πολιτεία και είναι θαυμαστό αυτό και πολύ όμορφο. Kαι αυτή η συνεργασία της συγκατοίκησης μπορει να επεκταθεί και να βασισθεί στο ότι αυτός ο τόπος χρωστά πολλά σε αυτή τη συνεργασία."

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε το Αρχονταρίκι του Καθεδρικού και ακολούθως το ξενοδοχείο του.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τό απόγευμα στις 19.00' θα προεξάρχει του Μ. Εσπερινού εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό όπου θα ομιλήσει και θα ευλογήσει τους πιστούς.

Την κυριώνυμο της εορτής 15η Αυγούστου θα προεξάρχει της Θ.Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Ύδρας στην Συνεδριακή αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως.