Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Γιορτάστηκε με επισημότητα η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά

  • Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 17:03
  • 1'

Με μεγάλη επισημότητα και τις καθιερωμένες τιμές γιορτάστηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 η Μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Τη  γιορτή όπως κάθε χρόνο πραγματοποίησε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά, με αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα και του ιερού κλήρου.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που παραβρέθηκε στον εορτασμό. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ εκφώνησε εμπνευσμένο και επίκαιρο λόγο και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά! "Για ποιο λόγο αξίζει κανείς να ζει;" ρώτησε ο Μητροπολίτης και αμέσως απάντησε "για την αγάπη". "Για ποιο πράγμα αξίζει να πεθάνει κανείς; "Για την πίστη του στον Θεό" επεσήμανε στον λόγο του ο Ποιμενάρχης μας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου σε παρακείμενη οδό του Ναού, με προπορευόμενη τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και αντιπροσωπεία Υδραίων μπουρλοτιέρηδων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε όμορφη δεξίωση του Υ.Σ.Π., στο ξενοδοχείο Savoy, όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε εγκάρδια τους επισήμους, τα μέλη αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, Υδραίους και μη, που για άλλη μια χρονιά ήταν πολυπληθείς και τίμησαν τον εορτασμό. Έγιναν ομιλίες και δόθηκαν αναμνηστικά. Περισσότερα εδώ

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: Οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρ. Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, η πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας Μανώλης Καραμήτσος, ο π. Δήμαρχος, Κώστας Αναστόπουλος, o πρ. Αντιδήμαρχος Στάθης Γεώργας, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ και Δημ. Σύμβουλος, Λευτέρης Κεχαγιόγλου, η Δικηγόρος και πολιτευτής Ζωή Ρούσσου, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρώην Περιφερειάρχης και Δήμαρχος, Σπύρος Σπυρίδων, η Διευθύντρια της Πολεοδομίας Πειραιά Κατερίνα Αναστασάκου, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Ύδρας, Εμμανουήλ Πούλος, ο Δημήτρης Τσιγκάρης με τη σύζυγό του, ο Νώντας Λουλός, ο Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α. και Γραμματέας Δημ. Τάξης Πέτρος Μούγιος και η Εύα Καμπίτση, ο Ναύαρχος Λ.Σ.΄Αγγελος Τούντας, ο Αρχιπλοίαρχος Δήμος Παπαλεονάρδος, ο Αντιναύαρχος Δημήτρης Λισμάνης,  ο Ίων Κεχαγιόγλου, η οικογένεια του Θεμιστοκλή Ραφαλιά, το Δ.Σ. του ΥΣΠ (Σταματάκος Νίκος, Κουντουριώτη Μάντη, Δαρδανός Νίκος, Μπαξεβάνη Τόνια, Βέτιμη Μάρια, Βούλγαρης Ιωάννης, Γιαννούλης Γεώργιος), και άλλοι πολλοί εκλεκτοί συνδαιτημόνες.