Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός στον Εσπερινό για την ενότητα των Εκκλησιών στη Ρώμη

  • Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 08:57
  • 1'
Κάθε χρόνο η εβδομάδα 18 - 25 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο είναι αφιερωμένη στην προσευχή για την ενότητα των Χριστιανών.
Με αφορμή αυτό το γεγονός μέσα σε πνεύμα αγάπης πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών της Ρώμης στις 25/1/2020, η ακολουθία του Εσπερινού παρουσία εκπροσώπων διαφόρων εκκλησιών και δογμάτων. 
esper5Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης, υπέρτιμος και έξαρχος Νοτίου Ευρώπης κ.κ. Γεννάδιος, συνοδευόμενος και υπό του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Δαρδανού, ο οποίος έχει λάβει υποτροφία από την Καθολική Εκκλησία και το Comitato Cattolico per la collaborazione culturale con le Chiese Ortodosse με σκοπό την λήψη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.
Θα αναφέρει ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός για την Ορθόδοξη Εκκλησία:
"Η Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει το διάλογο της αληθείας και της αγάπης.
Χωρίς να υπαναχωρεί από την πίστη και το δόγμα. Χωρίς να προβαίνει σε "εκπτώσεις πίστεως".
Διαλέγεται, συνομιλεί και δίδει τη μαρτυρία και λιτανεύει το ήθος της.
Δεν φοβάται τον διάλογο και την επικοινωνία.
Δεν θεωρεί τον άλλον εχθρό, αλλά αδελφό. Σκοπός και προσευχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι η ενότητα και όχι ο διχασμός."
H ΦτΥ εύχεται στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη μας, φιλομαθή νέο και αγαπητό συμπολίτη π. Νεκτάριο, καλή επιτυχία στις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Εκκλησιαστική Ιστορία και καλή δύναμη για την πνευματική του ανέλιξη!