Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Η Αντιπολίτευση ζητά να μάθει για το Σαν Τζόρτζι. Τι απαντά ο Δήμαρχος Ύδρας

  • Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 10:42
  • 3'

Με αφορμή δημοσίευμα για τη νησίδα Σαν Τζόρτζι σε ηλεκτρονική σελίδα του Πειραιά αλλά και τη ραδιοφωνική εκπομπή στο Κανάλι 1 του Δ. Πειραιά, καθώς και μια ιδιαίτερη κινητικότητα από την πλευρά ορισμένων δημοτικών συμβούλων που ζητούν να μάθουν αν απορρίφθηκε κάποια αγωγή από ένα σύνολο αγωγών που έχει καταθέσει ο Δήμος Ύδρας για το μείζον θέμα, έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες ο "ασκός του Αιόλου" στο νησί της Ύδρας.

Με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε συνεχείς δηλώσεις και μια διάχυτη ανησυχία για τα διοικητικά όρια της νησίδας, η οποία να σημειωθεί ότι με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μετά από πολυετή αγώνα έχει περιέλθει και πάλι στην Ύδρα. 

Ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος για λογαριασμό της παράταξης "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ" σε δήλωσή του στα social media απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ύδρας ζητά:

"Επιτέλους ενημερώστε μας επισήμως τι έχει γίνει με τη νησίδα Άγιος Γεώργιος! Αυτό το θέμα απασχολεί το τόπο μας αυτές τις μέρες!

Οι Υδραίοι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια ! Πείτε μας τι κάνατε λάθος σχετικά μ αυτό το θέμα !!! Ασχοληθείτε με τους ανθρώπους που έχουν κλείσει οι δουλειές τους και αυτούς που έχουν ανάγκη ! Σ αυτές τις δύσκολες μέρες αφήστε την πολιτική αντιπαράθεση και βάλτε πρώτα απ όλα την Υδρα και μετά το πολιτικό σας συμφέρον !!!!"

Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης "Η ΥΔΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ", Παναγιώτης Μαρκαντώνης προκειμένου να ενημερωθεί ο Υδραϊκός λαός για τη νησίδα και το ζήτημα της απόφασης που έχει προκύψει έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σαν δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και επικεφαλής του συνδυασμού "Η ΥΔΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ" καταδικάζω τις συκοφαντικές δηλώσεις και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ Ιωάννη Κεχαγιόγλου που ακούστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή στο δημοτικό σταθμό του Πειραιά στις 24/4/2020. Καταδικάζω δημόσια αυτή την προσβολή κατά των Υδραίων πολιτών.
Καταδικάζω για δεύτερη φορά γιατί πριν δύο μέρες σε ανάρτηση μου είχα γράψει ότι σαφώς δεν συμφωνώ με τα υποτιμητικά σχόλια του δημοσιογράφου.
Σαν δημοτικός σύμβουλος αλλά και σαν ενεργός πολίτης παίρνω πάντα ξεκάθαρη θέση και στα εύκολα και στα δύσκολα.
Όμως κ. δήμαρχε μπορείτε επιτέλους να ενημερώσετε τον υδραϊκό λαό για τα παρακάτω: η αγωγή που απορρίφθηκε τι αφορούσε και σε ποιο βαθμό δικαστηρίου.
Υπάρχει ασάφεια στα λεγόμενα σας και ο κόσμος περιμένει από εσάς να ακούσει υπεύθυνα την αλήθεια."

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης "ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ", Λευτέρης Κεχαγιόγλου με επιστολή του στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μαυρομάτη, ζητά ενημέρωση σε προσεχές επίσημο ή ανεπίσημο δημοτικό συμβούλιο

O δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Τσακίρης δήλωσε για το θέμα:

"Όπως κατέθεσα  στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως επικεφαλής για τρίτη θητεία της Δημοτικής Παράταξης Οικολόγων Ύδρας, έχει συσταθεί από αμαρτωλούς κύκλους ομάδα συστηματικής δυσφήμισης του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτή τη φορά  έχουν σαν στόχο τον Τζώρτζη, μια συλλογική επιτυχία που ολοκληρώθηκε τελικά επί δημαρχίας Γιώργου Κουκουδάκη, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας σε μια εποχή που η χώρα μας γνωρίζει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Οι  κύριοι αυτοί  προσπαθούν, ματαίως βέβαια, να υποβαθμίσουν τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.

Έτσι, οι εξαγγελίες του δημοτικού συμβουλίου για κάθε δυνατή βοήθεια των νέων ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν, την ενίσχυση των σχολείων, του νοσοκομείου μας, με κάθε τρόπο, την σταθερή οικονομική ενίσχυση κάθε Υδραιόπουλου που θα γεννηθεί, την κάθε λογής βοήθεια με υποτροφίες , κ.λπ. στους αριστούχους μαθητές μας,  στην ΥΠΕΡΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, θα υλοποιηθούν στο ακέραιο."

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης προ ημερών τοποθετήθηκε πάντως, λέγοντας ότι: "Το αν απορρίφθηκε μια αγωγή, από τις πολλές που ο Δήμος μας έχει καταθέσει το διάστημα 2014-2019, ζητώντας χρήματα που παρανόμως έχει εισπράξει ο Δήμος Λαυρεωτικής δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε υπάρχει και Εφετείο."

Ενώ με σημερινή του δήλωση ο κ. Κουκουδάκης ευχαρίστησε δημόσια τον Παναγιώτη Μαρκαντώνη επειδή καταδίκασε τους τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των Υδραίων από τον εκφωνητή εκπομπής στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά Ιωάννη Κεχαγιόγλου και τόνισε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση για το θέμα της απόρριψης της συγκεκριμένης αγωγής, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να περιγραφεί από τον Δήμαρχο Ύδρας η ακριβής μορφή της απόφασης και το περιεχόμενο αυτής.

Είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ύδρας:
υχαριστώ δημόσια τον Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Παναγιώτη Μαρκαντώνη για την ξεκάθαρη στάση που πήρε και καταδίκασε τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των Υδραίων από τον εκφωνητή εκπομπής στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά κ. Ιωάννη Κεχαγιόγλου στις 24/04/2020. Έχω καλέσει και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας να πράξουν το ίδιο. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση."