Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Επιστρέφουν στα θρανία σήμερα τα παιδιά του Γυμνασίου και της Α' και Β' Λυκείου

  • Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 09:33
  • 1'

Tα παιδιά του Γυμνασίου και της Α' και Β' Λυκείου επιστρέφουν σήμερα στα θρανία.

Αναγκαία είναι τα γνωστά μέτρα προστασίας, η τήρηση αποστάσεων, ο σχολαστικός καθαρισμός και η προαιρετική χρήση μάσκας.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων και επισήμανση ότι πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά και η δυνατότητα παρακολούθησης (για τους μαθητές γυμνασίων) μέχρι την λήξη της χρονιάς της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Η ζωντανή μετάδοση μαθήματος αφορά μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ σύμφωνα με το υπουργείο, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας μόνον, ενώ η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν αφορά μέρος της διδακτικής ώρας που σχετίζεται με τυχόν εξέταση μαθητών. Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, επικαλούμενες τη σημασία προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, με το υπουργείο να τονίζει ότι είναι νόμιμος ο σκοπός της εν λόγω ρύθμισης.

Τα μαθήματα Γυμνασίων και Λυκείων θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ενώ όσο διαρκούν, θα ισχύουν οι κανόνες που ίσχυαν και για την Γ' Λυκείου, δηλαδή 15 μαθητές (μέγιστο) ανά τάξη, αποστάσεις, χωριστά διαλείμματα, όχι παιχνίδια με μπάλα και κλειστά κυλικεία.