Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Ξεκίνησε η διαδικασία αξιοποίησης του Οικοπέδου του Ιστορικού Αρχοντικού Γ. Βούλγαρη (Μπέη)

  • Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 18:54
  • 1'

Ξεκίνησε η διαδικασία αξιοποίησης του "Οικοπέδου Μπέη".

Θυμόμαστε ότι είχε προηγηθεί κατάρρευση του τμήματος του λιθόκτιστου μαντρότοιχου του οικοπέδου από τις μεγάλες βροχοπτώσεις του Γενάρη του 2019.

Η κατάσταση της μάντρας όμως όλα αυτά τα χρόνια, ήταν γενικά κακή με έντονα φαινόμενα αποσάθρωσης και αστοχίας.

Στο οικόπεδο αυτές τις μέρες εκτελούνται εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών ενώ σύντομα θα παραδοθεί στον Δήμο Ύδρας και η αρχιτεκτονική μελέτη για την αποκατάσταση της επιβλητικής Πύλης του Αρχοντικού.

Να σημειωθεί ότι το αποτύπωμα της ιστορικής πύλης του Αρχοντικού Γ. Βούλγαρη αποτελεί δωρεά του Αρχιτέκτονα Ανδρόνικου Τσιγκούνη, μέλους του σωματείου "ΥΔΡΑ 21".

Λόγω εργασιών υπάρχει επικινδυνότητα στη διέλευση των πεζών και ο δρόμος από την είσοδο του Αρχοντικού έως την πανσιόν «'Εφη» παραμένει κλειστός.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ανέφερε μετά την έναρξη εργασιών με σκοπό την αξιοποίηση του "Οικοπέδου Μπέη" που τόσα χρόνια παρέμεινε σε στασιμότητα και αποτέλεσε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων και μπαζών: "Έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε στην σωστή αξιοποίησή του. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους δημότες της Ύδρας για την αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου και θ' ακολουθήσει η ανάθεση των σχετικών μελετών".