Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Το λαμπρό Πάσχα της Ύδρας

  • Κυριακή, 05 Μαΐου 2013 19:09
  • 1'

Η Ύδρα γιόρτασε το Πάσχα με το δικό της αυθεντικό χρώμα και τα ιδιαίτερα παραδοσιακά της έθιμα.

Ένας ηλιόλουστος καιρός αγκάλιασε το νησί μας με καλοκαιρινές και ζεστές διαθέσεις και αναμφισβήτητα όλη η Ύδρα έσφυζε από ζωή και κόσμο. Χαρούμενα πρόσωπα με θετική ενέργεια γέμισαν τις εκκλησίες και καθένας από εμάς είχε την ευχαρίστηση να ζήσει ανθρώπινες και ιερές στιγμές μέσα στο αγαπημένο μας νησιώτικο τοπίο.
Ο επιτάφιος του Άη Γιάννη στο Καμίνι τη Μ. Παρασκευή προσέλκυσε τα βλέμματα πλήθους κόσμου, όταν βυθιζόταν στη θάλασσα για να έχουν καλά ταξίδια οι ναυτικοί μας. Στη συνέχεια έγινε η περιφορά των επιταφίων των άλλων ενοριών και του Καθεδρικού Ναού που συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στην παραλία.
Το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πρωτοβουλία του Δήμου Ύδρας κατέφτασε στην Ύδρα το Άγιο Φως και έγινε υποδοχή αυτού στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη, τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και τις αρχές του τόπου.
Την Κυριακή του Πάσχα τελέστηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό ο Εσπερινός της Αγάπης όπου ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ διένειμε το Πασχαλινό Αυγό.
Το απόγευμα στο λιμάνι έγινε το πατροπαράδοτο κάψιμο του Ιούδα, με ηχηρούς κρότους να ηχούν στον αέρα και με τη συμμετοχή φυσικά όλης αυτής της ομάδας των Υδραίων που κάθε χρόνο οργανώνει το έθιμο με πολύ μεράκι και το φέρνει πετυχημένα εις πέρας.
Κατά τις ημέρες του Πάσχα επισκέφτηκαν το νησί μας ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ήταν παρών κατά την αποκαθήλωση στη Μητρόπολη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης που πέρασε εορταστικά αρκετές μέρες στην Ύδρα, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, καλός φίλος του νησιού μας Χρήστος Πάλλης και άλλοι.
Ευχόμαστε Χριστός Ανέστη με υγεία και Ευτυχία για όλους τους Υδραίους και φίλους της Ύδρας. Και του χρόνου να ζήσουμε τον εορτασμό του Πάσχα πάλι στο όμορφο νησί μας.

  

photo: fonitisydras

DSC 0801n web DSC 0822n web DSC 0844web

 

 DSC 0893n web DSC 1030n web DSC 1040n web

 

 

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα της άφιξης του Αγίου Φωτός στην Ύδρα, Ανάσταση στη Μητρόπολη