Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Η Ύδρα στην πρώτη ομάδα αξιοποίησης λιμένων του ΤΑΙΠΕΔ

  • Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 09:55
  • 1'

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των πρώτων τεσσάρων τουριστικών λιμανιών του Αργοσαρωνικού, μέσω συμβάσεων μακροχρόνιας παραχώρησης σε ιδιώτες, δημοσιοποίησε, στις 3 Απριλίου 2013, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Στην πρώτη ομάδα από τα 23 λιμάνια που μπαίνουν στη φάση αξιοποίησης, συμπεριλαμβάνεται και η Ύδρα μεταξύ των τουριστικών λιμένων Αλίμου, Νέας Επιδαύρου και Πόρου.
Σχετικά με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Ομάδας αναγράφονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος τα παρακάτω: Ο λιμένας της Ύδρας έχει μικτές χρήσεις. Μέρος του λιμένος θα χωροθετηθεί ως Τουριστικό Καταφύγιο με μήκος κρηπιδοτοίχων που θα κυμαίνονται από 110 έως 200 μ, με ωφέλιμο βάθος - 4 μ. κάτω από τη μέση στάθμη της θάλασσας (MSL). Η συνολική εκτιμώμενη χωρητικότητα του τουριστικού λιμένα υπολογίζεται στα 60 σκάφη. Η επιφάνεια της χερσαίας ζώνης υπολογίζεται ότι φτάνει τα 1.700 τ.μ. ενώ η θαλάσσια ζώνη φτάνει τα 8.000 τ.μ.
Να σημειώσουμε ότι: «Τουριστικό καταφύγιο» ορίζεται ο τουριστικός λιμένας που διαθέτει βασικές κτιριοδομικές υποδομές τουλάχιστον 100 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων και δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος, ενδιαίτησης και υγιεινής.
Στο σχεδιάγραμμα που δημοσιεύουμε, το οποίο ορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, διακρίνεται η προτεινόμενη περιοχή για τη χρήση σκαφών αναψυχής.

 

limani