Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Γ.Α.Ε Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός: 20 Χρόνια Ποιμαντορίας του Ποιμενάρχη μας κ. ΕΦΡΑΙΜ με άοκνη διακονία και προσφορά

  • Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 22:12
  • 1'
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης της Ύδρας, Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός γράφει για την επέτειο των 20 χρόνων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ, αναφερόμενος στην χειροτονία του Ποιμενάρχη μας, στις 14 Ιανουαρίου 2001 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, ευχόμενος "Είθε να εορτάσουμε και το χρυσούν Ιωβηλαίο!" ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!


14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001
20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...
"Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών στις 14 Ιανουαρίου 2001, ο Μεγάλος Αρχιεπίσκοπος και αλησμόνητος Κυρός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, μαζί με πλειάδα Αρχιερέων χειροτονούσε εις Επίσκοπον και Μητροπολίτην της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης τον εψηφισμένο Αρχιμ. π. Εφραίμ Στενάκη, Πρωτοσύγκελλο.
kartΕίχε προηγηθεί την 12η Ιανουαρίου 2001 η Εκλογή με την τίμια ψήφο των μελών της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ένα αμέτρητο πλήθος πιστών από όλα τα διαμερίσματα της Ι. Μητροπόλεως μας και κυρίως από την Αίγινα αναφωνούσαν εν ενί στόματι, το ΑΞΙΟΣ!
Ήταν μια μέρα λαμπρή, φωτεινή, απόδοση της εορτής των Θεοφανείων, αλλά και Πεντηκοστή.
Κάθε χειροτονία Επισκόπου είναι μια επανάληψη της εορτής της Πεντηκοστής.
Ο ρέων λόγος του μακαριστού Χριστοδούλου, μεστός νοημάτων και παραινέσεων στον νέο Επίσκοπο ηχεί ακόμη στα αυτιά μας.
Αξέχαστε Χριστόδουλε με τον χαρισματικό λόγο Σου!
Αλλά και ο χειροτονητήριος λόγος του Μητροπολίτου μας συγκίνησε τους πάντες ανά τα πέρατα του κόσμου λόγω και της τηλεοπτικής δορυφορικής αναμετάδοσης της κρατικής τηλεόρασης.
Πέρασαν ακριβώς είκοσι χρόνια...
kanickionΟ χρόνος κυλά γρήγορα... Ο χρόνος του βίου τρέχει, όπως μας υπενθυμίζει σοφά ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης.
Στα 10 χρόνια της Αρχιερατείας του Ποιμενάρχου μας, το 2011, εκδόθηκε από πενταμελή Επιτροπή ο Τιμητικός Τόμος "ΚΑΝΙΣΚΙΟΝ", καθώς και ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο. Είχαμε τον συντονισμό και την ευθύνη της έκδοσης, μαζί με το εκλεκτό συνεργάτη και αδελφό Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευδόκιμο Καρακουλάκη.
Στα 20 χρόνια η επέτειος έχει μια προσευχητική διάσταση.
Προσευχή και καρδιακές ευχές αναπέμπονται εκ βαθέων, από το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας των πόλεων, των χωρίων και των νήσων του Αργοσαρωνικού για ακλόνητη υγεία και μακροημέρευση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
20 Χρόνια Ποιμαντορίας με άοκνη διακονία και προσφορά.
Είθε να εορτάσουμε και το χρυσούν Ιωβηλαίο!
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!"